|
№685 від 08.12.2014p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Лікарські рослини і приправи ![]() КминКмин – одна з прадавніх відомих людині спецій. Насіння рослини, що відноситься до сімейства зонтичних, має потужний цілющий ефект. Корисні властивості кмину широко використовуються в народній медицині. Не оценима користь кмину в здоровому живленні. Спектр захворювань, які виліковують за допомогою кмину дуже широкий, а регулярне споживання спеції є відмінною профілактикою і підтримкою організму. У кмині знаходиться велика кількість корисних речовин, це вітаміни групи В (піридоксин, рибофлавін, тіамін), Токоферол, - каротин, філохінон і аскорбінова кислота. Ця спеція багата кальцієм, калієм, залізом, фосфором. Усі ці складові потрібні для забезпечення нормальної життєдіяльності організму. Додавання в їжу кмину заспокоює процеси бродіння в травному тракті, збільшує виділення шлункового соку, позбавляє від кольок і метеоризму. Насіння кмину має яскраво виражені протибактерійні, сечогінні, вітрогонні, антисептичні і протизапальні властивості. Додавання спеції в їжу освіжає дихання і зменшує надлишок слини. Включення в раціон цієї спеції – хороша профілактика такого складного захворювання як простатит і ще цілого ряду хвороб чоловічої і жіночої сечостатевої системи. Кмин є відмінним антидепресантом, він показаний при дратівливості, істеричних станах, підвищеній збудливості і безсонні. Насіння кмину має відмінні антибактеріальні, відхаркувальні і протизапальні властивості, тому їх застосовують при різних простудних захворюваннях бронхіальній астмі, бронхітах і складних кишкових інфекціях. Кмин відновлює обмін речовин, посилює роботу травних залоз, його рекомендують додавати в їжу людям охочим позбавитися від проблем із зайвою вагою. Кмин сприяє якнайшвидшій регенерації тканин, покращує зовнішній вигляд шкіри, особливо жирної. Його рекомендують споживати при гастритах зі зниженою кислотністю і анемії. Сприятливо діє на імунну систему організму. Зменшує запаморочення, позбавляє від вушного болю, відновлює кровообіг, надає сил і стимулює фізичну активність. До складу ефірної олії кмину входить компонент карвон, який за даними окремих досліджень пригнічує зростання новоутворень різної локалізації. Кмин – загальновідомий лактогонное засіб, насіння кмину сприяє збільшенню кількості молока у годуючих матерів. Спеція тонизирующе діє на роботу внутрішніх залоз в цілому, знімає спазми і полегшує менструальні болі. Декілька грам спеції в день буде достатній для того, щоб активізувати імунітет, позбавитися від цілого ряду проблем з травним трактом, нормалізувати підвищений артеріальний тиск, роботу нирок і серцево-судинної системи. Також кмин допомагає позбавитися від безлічі паразитів. У кмину є свої протипоказання. Додавати його в їжу не рекомендується людям з індивідуальною непереносимістю, гастритом з підвищеною кислотністю, хворим на цукровий діабет. Не можна вживати кмин тим, у кого ішемічна хвороба серця, тромбофлебіт, тим що перенесли інфаркт. Вагітним жінкам їсти кмин можна тільки в дуже невеликих кількостях.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||