Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №689 від 01.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Святковий стіл

Як вибрати натуральне вино і якісне шампанське?

Як вибрати натуральне вино і якісне шампанське?

Скоро Новий рік і всі ми, звичайно, будемо купувати до свята вино і обов’язково шампанське. Як вибрати натуральне вино і якісне шампанське? Щоб за новорічним столом нас не спіткало розчарування від недобросовісно зробленого напою.

ВИНО

На прилавках сучасних магазинів винна продукція представлена в широкому асортименті. Сухе і напівсухе, солодке і напівсолодке, кріплене, фруктове - кожна людина може знайти для себе вино за смаком. Популярність напою дає привід несумлінним виробникам замість якісного продукту підсовувати споживачам сурогат. Тому якщо ви хочете, щоб на вашому столі було тільки хороше вино, потрібно знати, як його можна відрізнити від підробки або зіпсованого товару.

У магазині

Дивіться на ціну. Якщо пляшка вина коштує дуже дешево, то це явно несправжній напій. Вартість однієї пляшки залежить від сорту винограду, від технології виробництва, від дальності транспортування та інших факторів, тому занадто низька ціна повинна насторожити. Швидше за все, таке вино вироблено з другосортної сировини і в ньому є різні харчові добавки, покликані приховати низьку якість продукту.

Огляньте етикетку. У першу чергу зверніть увагу на дані про виробника, адресу компанії, сертифікат, характеристику вина, його категорію. Добре, якщо зазначений рік збору врожаю. Це означає, що вино виготовлене не з концентрату, а з натурального винограду.

Купуйте вино в пляшках. Використання скляної тари підвищує кінцеву вартість продукту, тому багатьом недобросовісним виробникам вигідніше використовувати картонну упаковку. Дно пляшки не повинно бути рівним, чим глибше, тим більше шансів, що вино якісне.

Віддайте перевагу сухому вину. Технологія виробництва його настільки складна, що підробляти його важко і невигідно. А от солодкі і напівсолодкі вина найчастіше насправді виявляються дешевшими аналогами. Висока концентрація цукру вдало маскує вміст у вині побічних інгредієнтів.

Можна перевірити вино на автентичність, не відкриваючи пляшки. Візьміть пляшку і різко переверніть її догори дном. На дні повинен залишитися осад. Якщо його мало і він щільний, то перед вами хороший напій. Якщо осад пухкий і його багато, то краще відмовитися від придбання такого вина.

Якщо ви не володієте знаннями поро вино, то врахуйте, що справжнє - залишає після себе післясмак, після порошкового вина його немає. Зазвичай підроблені вина більш темні, ніж справжні. Хороше вино має тонкий і приємний аромат, і побічні запахи будуть свідчити про те, що перед вами або підробка, або зіпсований продукт.

Налийте вино в келих і трохи струсіть його так, щоб подивитися на сліди, що стікають по стінках. Хороше вино буде опускатися плавно, не залишаючи за собою нерівномірних патьоків, чим і відрізняється неякісний напій. Крапніть кілька крапель гліцерину в келих з напоєм. Якщо він опустився на дно і не змінив колір, то перед вами натуральне вино. У разі підробки гліцерин забарвитися в червоні і жовті кольори.

ШАМПАНСЬКЕ

Шампанське створювалося для королів: саме цим пояснюються його ціна і престижність. Щоб відчути себе королем і насолодитися цим благородним напоєм, потрібно знати, як зробити правильний вибір. Як відомо, називатися шампанським має право тільки ігристе вино, вироблене у французькій провінції Шампань. Інші ж шипучі вина, виготовлені методом шампанізації, називаються не інакше як ігристі вина.

Шампанське червоним не буває, адже вуглекислота, розчинена у вині, створювала б дуже неприємне смакове поєднання з тканинами, які присутні в значних кількостях в таких винах. Шампанське може бути тільки білим і рожевим, до того ж рожеве ігристе вино є справжнім раритетом: виробництво такого напою становить всього близько 1 відсотка. Смак рожевого шампанського більш «щільний», при цьому витонченою елегантністю не поступається білому. На етикетці з рожевим шампанським є напис «rose».

Визначилися з видом шампанського?

Тепер огляньте зовнішній вигляд пляшки. Колір скла, зазвичай темно-зелений: таким чином, ігристе вино отримує захист від сонячного світла, і воно довше зберігає свої властивості. Важливий показник якості продукту - пробка, коркова або пластикова. Дорога коркова пробка свідчить про високу якість вина. При цьому, пам’ятайте, пляшка повинна знаходитися тільки в горизонтальному положенні для того, щоб вино могло змочувати пробку, не даючи їй пересохнути.

На ковпачку написано «витримане»? Це хороше шампанське. Якщо на етикетці написано слова: «з ароматизаторами» або «з добавками» - це підробка.

Ігристе вино дуже капризне: не переносить температури вище 5 градусів тепла і не переносить різкі сторонні запахи. Ідеальна температура для охолодження шампанського +6 градусів.

Шампанське потрібно розливати через дві-три хвилини після відкупорювання пляшки - це допоможе краще оцінити смак. Наливати шампанське потрібно злегка нахиливши пляшку і повільно. Рідина повинна стікати по стінці келиха - це зменшить кількість піни.

Вибір посуду - тонка справа. Кисле шампанське (брют і сухе) наливають у витягнуті високі келихи «Флют». Солодке шампанське - в широкі келихи, що нагадують піалу на ніжці.

Шампанське - чудовий аперитив, закушувати його краще оливками, сиром, молюсками або м’ясом птиці. Прекрасно підійде сухе печиво, тістечка і торти, морозиво і фрукти. Шампанському ідеально підходить чорна ікра.

01.01.2015


Переглядів: 1295

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21293)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17416)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14633)
• Допомога під час карантину [967] (14548)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14382)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14201)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14082)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14049)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14047)
• Живи до ста! [965] (14019)
• Бюджет і ми… [965] (13957)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13951)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13828)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13734)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13730)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13668)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13286)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13260)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (601)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (84)
• Чилбир – яйця по-турецьки (84)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (84)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (83)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (83)
• Як правильно розріджувати кров? (80)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (79)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (79)
• Переваги паперових форм для пасок (78)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (77)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (76)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (74)
• Що не варто чистити харчовою содою? (73)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (72)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"