Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №811 від 25.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Кабачки та патисони

Кабачки та патисони

подбають про здоров’я та красу

Корисні діабетикам і товстунам Плоди кабачків і патисонів містять багато калію, фосфору, магнію, заліза, органічних кислот, багаті вітамінами групи В, вітаміном А (який корисний для зубів і волосся, добре впливає на зір), порівняно з гарбузами в них менше каротину й вуглеводів, але вітаміну С (який бере участь у виробленні колагену й впливає на шкіру) вдвічі більше. Кабачки й патисони надзвичайно корисні за всіх захворювань травного тракту. Клітковина м’якоті кабачків сприяє активізації роботи органів травлення. Кабачки та патисони, як і гарбузи, легко засвоюються організмом і допомагають засвоєнню іншої, більш важкої, їжі.

Харчові волокна кабачків добре адсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину й води, виводячи їх з організму. Надзвичайно корисні кабачки й людям літнього віку. Їх рекомендують вводити в раціон харчування в разі захворювань нирок, печінки, гіпертонії. М’якуш плода містить цукор, білки, мінеральні речовини, які легко засвоюються організмом, не подразнюючи шлунок і кишковик, сприятливо впливають на кровотворення, перешкоджаючи розвитку атеросклерозу. Багаті на калій та мідь, кабачки незамінні також за недокрів’я.

Їх вводять у дієту людей, які страждають від серцево-судинних та ниркових хвороб, атеросклерозу, діабету, хвороб печінки. М’якуш, насіння й квітки кабачка, як сечогінний засіб, незамінні за різних набряків. Кабачки й патисони здебільшого складаються з води, вони малокалорійні (близько 30 ккал в 100 г «живої» ваги, харчових волокон усього 0,7%) і створюють ілюзію швидкого насичення, тим самим знижуючи споживання іншої, більш висококалорійної їжі, тому їх варто вживати людям, що бажають схуднути.

Природний антиоксидант і косметолог

Кабачки дуже добре засвоюються й служать чудовим дієтичним продуктом. І що цікаво, ідеально підходять для різних дієт. Наприклад, відварені кабачки, а також пюре й пудинги, зроблені з цих овочів, активно використовують у разі щадних дієт у хворих, що мають проблеми з травним трактом.

Хімічний склад кабачків робить цей овоч корисним продуктом для діабетиків, для яких у харчуванні дуже важливе обмеження вуглеводів і жирів. Дієтичні властивості роблять кабачки одним із поширених продуктів, який використовують для приготування дитячого харчування.

У кабачках містяться речовини, які є хорошими природними антиосксидантами. Це означає, що плодии активно піклуються про еластичність сполучної тканини людини, зменшують ризик виникнення онкологічних захворювань, знижують інтенсивність появи ознак старіння.

Вони «дбають» про красу та здоров`я волосся, шкіри, одночасно оберігаючи її від передчасного старіння, поліпшують мікроциркуляцію кровоносних судин шкіри, створюють надійний захист від ультрафіолетових променів. Доведено також і те, що кабачки допомагають волоссю чинити опір передчасній сивині.

Найбільш корисні недозрілі кабачки завдовжки близько 20-25 см. Їх використовують разом зі шкіркою, злегка провареними без солі й жирів. Квітки, які самі впали на землю, заварюють по 7-9 штук на склянку окропу й п’ють протягом дня, незалежно від прийому їжі.

У якості протиалергійного засобу 5-6 разів на день між прийомами їжі п’ють по третині склянки настою з 10-12 квіток рослини, залитих 0,5 л окропу й настояних 2-3 години. Насіння не смажать, а сушать у гарячій духовці й систематично вживають по 15-25 насінин на день.

Увага! Не рекомендують захоплюватися кабачками в разі захворювань нирок, які пов`язані з порушенням виведення калію.

25.05.2017


Переглядів: 1184

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21292)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17416)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14633)
• Допомога під час карантину [967] (14548)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14382)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14201)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14082)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14049)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14047)
• Живи до ста! [965] (14019)
• Бюджет і ми… [965] (13956)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13951)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13828)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13734)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13730)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13668)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13286)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13260)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (598)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (84)
• Чилбир – яйця по-турецьки (84)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (84)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (83)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (83)
• Як правильно розріджувати кров? (80)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (79)
• Переваги паперових форм для пасок (78)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (78)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (77)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (75)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (74)
• Що не варто чистити харчовою содою? (73)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (72)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"