№818 від 13.07.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Цікаві способи використання мікрохвильовкиНасправді у мікрохвильовки значно більше функцій, аніж розмороження та розігрівання їжі. У цій статті ми розповімо вам про 9 неймовірних способів використання мікрохвильовки, які значно полегшать ваше життя. Якщо ви досі вважаєте, що мікрохвильовка придатна лише для підігрівання залишків їжі від вчорашньої вечері та виготовлення попкорну, ви помиляєтеся. Завдяки своїй універсальності цей прилад здатен виконувати безліч інших різноманітних функцій. Головною перевагою мікрохвильовки є те, що деякі страви у ній можна приготувати значно швидше, ніж у духовій шафі. У цій статті ми підібрали для вас цілий перелік неймовірних способів використання мікрохвильовки, про які ви точно нічого не чули досі. 1. Швидко приготуйте кукурудзу Замість того, щоб варити качани кукурудзи на плиті, ми радимо скористатися мікрохвильовкою, адже це суттєво зекономить ваш час. Ось як це можна зробити: • Для цього способу приготування краще не очищувати кукурудзу від лушпиння. Це зробить кукурудзу більш соковитою всередині та допоможе їй приготуватися рівномірно. • Увімкніть мікрохвильовку на велику потужність на 3-5 хвилин. Завдяки цьому лушпина потім легко відійде від плода. • Після вимкнення приладу дайте кукурудзі трохи охолонути, щоб не обпекти пальці. 2. Забудьте про сльози під час чищення цибулі Якщо ви не любите чистити цибулю через те, що вона подразнює очі та викликає сльозотечу, ця хитрість вам точно сподобається. Покладіть цибулю у мікрохвильовку на 30 секунд, і тоді ви зможете очистити цибулю, не проливши ані сльозинки. Як це працює? Нагрівання цибулі перед нарізанням допомагає знешкодити ензими, через які цибуля і виділяє сльозоточивий сірчаний газ. 3. Дайте картопляним чипсам нове життя Якщо ви забудете герметично закрити пакет з картопляними чипсами, вони досить швидко розм’якнуть та зачерствіють. Для того, щоб повернути чіпсам приємний смак, викладіть їх на тарілку та підігрійте у мікрохвильовці протягом 35-40 секунд. Опісля дайте чипсам трохи охолонути. Спробувавши їх на смак, ви переконаєтесь, що розігрівання у мікрохвильовці зробило чіпси хрусткими та смачними. Цей метод можна використовувати і з попкорном. 4. Висушіть городні трави Деякі трави не варто вживати одразу після зривання з грядки, поки вони ще надто свіжі. Якщо ж вам потрібно терміново додати до якоїсь страви городні трави, і ви не хочете чекати, поки вони висохнуть, можна довірити цю справу мікрохвильовці. Для того, щоб підсушити свіжі трави, достатньо нагріти їх у мікрохвильовці протягом 2-3 хвилин. Зверніть увагу, що перед висушуванням трави потрібно промити та ретельно висушити від вологи. Якщо ви покладете до мікрохвильовки трави із залишками води, ви їх не висушите, а просто приготуєте. 5. Вичавіть із цитрусових більше соку Мікрохвильовка стане вашим незамінним помічником, якщо ви любите вживати свіжо вичавлені цитрусові соки. Усім відомо, що без спеціальних пристроїв вичавити сік з грейпфрутів, лимонів, лаймів чи апельсинів досить нелегко. Якщо ви попередньо нагрієте цитрусовий фрукт у мікрохвильовці, то отримаєте значно більше соку, адже підігрівання допоможе пом’якшити перетинки між шматочками фрукта, і для вичавлення соку знадобиться значно менше зусиль. 6. Поверніть черствому хлібу свіжість Навряд чи комусь подобається їсти затверділий та несвіжий хліб. Утім, якщо вам шкода викидати черствий хліб, ви можете повернути йому колишню свіжість за допомогою мікрохвильовки. Загорніть хліб у вологий паперовий рушник та нагрійте його у мікрохвильовці на великій потужності протягом 10-12 секунд. Перевірте, чи хліб пом’якшав. Якщо хліб залишився твердим на дотик, повторіть процедуру ще раз. 7. Приготуйте смачний омлет Забудьте про сковорідку, відтепер ви зможете швидко та легко приготувати смачний сніданок за допомогою мікрохвильовки. Ось що вам для цього знадобиться: • Збийте яйця з невеликою кількістю молока. • Додайте до суміші сіль та перець за смаком, перемішайте. Опісля нагрійте суміш у мікрохвильовці протягом 45 секунд на великій потужності. • Витягніть тарілку з майбутнім омлетом та почніть енергійно збивати суміш виделкою. Після цього знову поставте омлет до мікрохвильовки на 30-45 секунд. • Повторюйте процедуру, поки яйця не набудуть потрібної консистенції. 8. Приготуйте картоплю фрі за кілька хвилин Мабуть, ви вважаєте, що без фритюра з цим завданням впоратися неможливо, проте ми все ж радимо вам дати шанс мікрохвильовці. Обіцяємо, результат вас приємно здивує. Ось що вам знадобиться: • Наріжте картоплю якомога тонше та помістіть шматочки на тарілку, яку можна використовувати у мікрохвильовці. • Час приготування залежить від потужності конкретної мікрохвильовки, проте у середньому для приготування картоплі фрі достатньо 3-5 хвилин при високій температурі. • Коли картопля вкриється золотавою скоринкою, витягніть тарілку з мікрохвильовки та притрусіть сіллю. Смачного! 9. Відваріть у мікрохвильовці яйця-пашот Приготувати яйця-пашот традиційним способом досить нелегко, проте якщо у вашій оселі є мікрохвильовка, ви зможете впоратися з цією вишуканою стравою за лічені хвилини. Усе, що вам знадобиться – це контейнер, який підходить для використання у мікрохвильовці. До нього потрібно влити півсклянки води та всипати дрібку солі. Вбийте у контейнер яйце. Вода повинна повністю його покривати. Накрийте контейнер невеликою тарілкою та увімкніть мікрохвильовку на повну потужність на одну хвилину. Результат вас неодмінно вразить! 10. Використання мікрохвильової печі: видалення штампів або печаток Якщо ви хочете зберегти штамп або печатку з листівок, ви можете трохи нагріти їх в мікрохвильовій печі, щоб легко відірвати. Усе, що потрібно зробити – спочатку зволожити їх невеликою кількістю води, а потім помістити у мікрохвильову піч на 20 секунд. Після закінчення цього часу, перевірте, чи ви зможете зняти їх без особливих зусиль. 11. Наріжте цибулю без сліз Сполуки сірки, що містяться в цибулі, є причиною того, що ви “плачете”, коли починаєте нарізати її. Коли ви робите надріз ножем, ви руйнуєте клітини, випускаючи леткі сполуки сірки, які викликають цю реакцію, коли вони вступають в контакт з вашим тілом. Однак ви можете зупинити цей процес, якщо ви покладете цибулю до мікрохвильової печі безпосередньо перед нарізанням її. Відріжте кожен кінець і покладіть у мікрохвильову піч на 30 секунд. 12. Дезінфекція губок Губки та мочалки – предмети, які допоможуть вам очистити поверхні у всьому будинку. Вони вступають в контакт з усіма видами бруду та бактерій, так що не дивно дізнатися, що вони є більш забрудненими, ніж ваш унітаз. Ось чому так важливо тримати їх у чистоті та дезінфікувати їх, замість того, щоб викидати їх, поки вони ще знаходяться в хорошому робочому стані. Замочіть їх у білому оцті чи лимонному соці та покладіть до мікрохвильової печі на одну хвилину. Кислотність цих продуктів поряд з теплом вб’є всі типи патогенів і зробить губки придатними для повторного використання. 13. Продовжіть термін придатності щіточки туші для вій Дратівливою проблемою багатьох людей є те, що щіточка від туші для вій легко висихає в певних умовах, і коли ви збираєтеся застосувати її, ви отримуєте у підсумку непривабливі згустки, які виглядають погано. Якщо ви помітили, що ваша туш для вій має цю проблему, продовжіть термін її придатності, спробувавши цей простий трюк. Помістіть туш для вій в склянку води та нагрійте її у мікрохвильовій печі протягом 30-40 секунд. Цей метод допоможе їй відновити свою рідку текстуру, і ви зможете використовувати її довше. 14. Фарбування тканини Ви втомилися від того самого кольору предмета одягу? Якщо ви придбаєте нову фарбу і використаєте свою мікрохвильову піч, ви зможете надати йому абсолютно новий вигляд. Помістіть ваш одяг у контейнер, наповнений водою і додайте барвник. Накрийте кришкою і нагрівайте у мікрохвильовій печі на високій температурі протягом чотирьох хвилин. Після цього зачекайте декілька хвилин, а потім перевірте новий колір одягу. 15. Стерилізуйте банки для консервування Коли ви стерилізуєте банки для консервування харчових продуктів, ви усуваєте хвороботворні мікроорганізми, які виживають на поверхні скла. Найпоширеніший спосіб зробити це – шляхом кип’ятіння їх у каструлі з водою протягом декількох хвилин. Але якщо ви хочете витрачати менше часу і мати ті ж самі переваги, помістіть їх у водяну баню та нагрійте у мікрохвильовій печі протягом двох-трьох хвилин. Коли вода почне кипіти, ви будете знати, що прийшов час виймати їх. 16. Зробіть грілку Щоб полегшити біль у м’язах або запалення, набийте шкарпетку сочевицею, зав’яжіть вузол на кінці та нагрійте у мікрохвильовій печі протягом чотирьох хвилин. Після цього перевірте та переконайтеся, що це не занадто гаряче для вашої шкіри та застосуйте грілку на запалених ділянках, поки вона повністю не охолоне. 17. Варка капустяного листя Голубці рідко бувають в нашому меню, а все тому, що варити капусту — жахлива річ, незручна і неприємна? Фарширована капуста, лазанья з капустяного листя, капустяні шніцелі — все це стане тепер доступною розкішшю. В мікрохвильовці дуже просто підготувати качан капусти для будь-якої з цих страв! Просто помісти качан капусти в мікрохвильову піч, увімкнути її на 10-15 хвилин. У процесі приготування переверни капусту пару раз, щоб вона прогрілася рівномірно. Готово!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |