Подрібнити 8-10 рослин кореневої петрушки разом із зеленню й залити в емальованій каструлі 1 л натурального виноградного білого чи червоного вина. Довести до кипіння й варити на слабкому вогні 5 хв. Зняти з вогню й додати 2 ст. л. винного (виноградного) оцту та 80-150 г меду (для хворих на діабет — не більш як 80 г, можна й менше). Знову довести до кипіння й варити ще 5 хв, знімаючи піну. Процідити й розлити в скляні пляшки. Зберігати в холодильнику.
Це порція для однієї людини, яка бажає підтримати своє серце. П’ють таке вино по 100 мл тричі на день, поки не закінчиться. Повторюють курс двічі на рік.
Можна використовувати як біле, так і червоне вино. Вважається, що біле вино збуджує, а червоне заспокоює. Завдяки вмісту дубильних речовин саме це вино корисне не тільки для серця, а й для шлунка.
Вино з петрушки добре зарекомендувало себе і в разі ревматичних проблем із серцем, у разі ослаблення серця після перенесеного грипу чи іншої важкої хвороби, за будь-якої іншої серцевої слабкості, в тому числі й вікової (її можна вилікувати саме цим вином).
Це вино можна пити навіть у період реабілітації після інфаркту (по 100 мл тричі на день). Через 3—6 місяців залежно від самопочуття можна знизити дозування до 100 мл на день.