Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №873 від 09.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Їжа із наслідками…

Їжа із наслідками…

Їсти стає все більш небезпечно. Це факт. Кількість людей по всій Україні, які після вживання «чогось там» опиняються на лікарняному ліжку, зростає щоденно.

Отруєння неякісною їжею за останні роки стало справжнім стихійним лихом. Чому люди труяться? Спробуємо розібратися в цьому. В принципі, у двадцять першому сторіччі, коли продукти проходять термічну обробку, вдосталь є холодильного обладнання, а на всіх упаковках можна прочитати граничний термін вживання такого просто не повинно бути. Так, неякісна шаурма, сальмонела в їдальнях дитячих оздоровчих закладів, наїдки на сільських весіллях – це, як банально це не звучить, результат безвідповідальної роботи тих, хто ці страви готує. Тобто, кухарі повинні знати, що можна використовувати для приготування страв, а які продукти потрібно негайно викидати. Чому ж цього не роблять?

Фактор перший - кадровий голод

На одній з рівненських піцерій, автор побачив пропозицію із працевлаштування «кухарів без досвіду». Тобто, нестача фахівців призвела до того, що до плити готові ставити людей, які взагалі не мають досвіду роботи в громадському харчуванні. Це говорить про те, що кадрів кухарів катастрофічно не вистачає. Звісно, людям потрібно десь і на комусь вчитися. Але бути об’єктом цього процесу - справа небезпечна. Ті, хто має досвід роботи в цій галузі, спокійно знаходять роботу в кафе та ресторанах Східної Європи та навіть Росії, де зарплати набагато вищі ніж у нас.

Фактор другий - жадібність власників

Громадське харчування - бізнес прибутковий. Поки є люди, вони будуть їсти. Однак, в наших диких умовах, кожен власник кафешки чи лотка з шаурмою прагне отримати з своєї «точки» максимум прибутку за мінімум часу. Результат - безвідходне виробництво. Тобто, продукти у яких закінчився термін реалізації часто-густо і далі використовуються. Результат ми бачимо на лікарняних ліжках. Звісно, не всі власники об’єктів громадського харчування взагалі не думають про наслідки використання продуктів, яким місце лише у смітнику. Але тих, хто економить на всьому, дуже і дуже багато.

Фактор третій - бідність покупців

Поїсти дешево і якісно стало в нашій країні ледве не головною національною ідеєю. Про те, що дешево і одночасно якісно не може бути, згадають вже потім, коли довго лікують різного роду гастрити та інші кишкові захворювання. І це ще в кращому випадку. Ціни на продукти харчування такі як м’ясо та риба в нас вже досить «європейські», а спробуйте в якійсь країні ЄС поїсти якоїсь шаурми за один євро, або ж купити «дешеву» путівку своїй дитині в літній табір, де на харчування в день виділяється два - три євро? Такого у розвиненій Європі не буває, а у нас є. Так що як це не парадоксально, але у більшості харчових отруєнь частково винні і самі їх жертви.

Що робити?

Нічого. Навести лад в галузі громадського харчування в нас неможливо в принципі. Чому? Платоспроможна категорія населення, яка може собі дозволити повноцінний обід в кафе за 300 гривень (приблизно 10 євро) в Україні це – максимум п’ять відсотків. І вони дуже рідко труять­ся, адже ті самі власники ресторанів чи кафе їх цінують і розуміють, що втратити платоспроможного клієнта в наш час - це справжнє горе для ресторатора. Решті 95% залишається грати в гру з нашим дешевим фаст-фудом і сподіватися, що вдасться перекусити дешево і безпечно.

09.08.2018Володимир Конєв


Переглядів: 1637

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1191 від 14.10.2024p.
¤ 
Перекинувся у меліоративну канаву: водій трактора загинув

Перекинувся у меліоративну канаву: водій трактора загинув

Трагедія сталася третього жовтня близько 19 години між населеними пунктами Новаки та Зелене Вараського району....

¤ 
Побили та пограбували: нападників затримано

Побили та пограбували: нападників затримано

Відомо, що вони і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців. Крім того, один з них 13 років провів за гратами, зокрема й за втечу з місць позбавлення волі....

¤ 
Зіткнення з вантажівкою: загинули двоє братів

Зіткнення з вантажівкою: загинули двоє братів

Смертельна автопригода сталася другого жовтня о 18:40 на автодорозі «Київ-Чоп» в селі Панталія....

¤ 
На Рівненщині ліки можна безкоштовно отримати поштою

На Рівненщині ліки можна безкоштовно отримати поштою

Медзасоби та ліки вже можна замовити телефоном й отримати їх безкоштовно поштою. Такою послугою «Укрпошта. Аптека» впродовж двох місяців вже скористалися 250 осіб. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22153)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18181)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15255)
• Допомога під час карантину [967] (15169)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14974)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14832)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14736)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14704)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14695)
• Живи до ста! [965] (14655)
• Бюджет і ми… [965] (14591)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14585)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14459)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14402)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14316)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14259)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13904)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13873)

ТОП-15 свіжого номера:

• Дрони, РЕБи, броньовик: Володимир Кличко відвіз допомогу бійцям на Донеччині (62)
• Дрони, РЕБи, броньовик: Володимир Кличко відвіз допомогу бійцям на Донеччині (47)
• Японський панкейк-суфле (40)
• Зіткнення з вантажівкою: загинули двоє братів (39)
• Побили та пограбували: нападників затримано (38)
• На Рівненщині ліки можна безкоштовно отримати поштою (37)
• Як правильно сушити смартфон? (37)
• Перекинувся у меліоративну канаву: водій трактора загинув (37)
• Які речі необхідно прати тільки в холодній воді? (36)
• Навіщо засипати каву в унітаз? (35)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"