Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №876 від 30.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс мандрівника

10 містичних замків Європи

10 містичних замків Європи

Європа має довгу, багату і криваву історію, а значить – це ідеальне місце для виникнення історій, пов’язаних з привидами. Багато країн, зокрема Ірландія, Шотландія та Англія, користуються цим, щоб приваблювати туристів. Колишні замки переобладнуються під готелі або просто здають кімнати для туристів. Мисливці за надприродним платять великі гроші за шанс стати свідком феноменів.

10. Замок Драгсхольм, Данія

Драгсхольмский замок – один з найвідоміших замків з привидами в Європі. Він був побудований в 12 столітті Педером Сунесеном, єпископом Роскільдським. Перш за все його будували як фортифікаційну споруду, де знать могла врятуватися під час нападів, крім того, тут тримали і в’язнів. Сьогодні замок використовують як готель, місце для проведення конференцій, також тут є два ресторани і 100 привидів, п’ятеро з яких особливо відомі. Перший – це єпископ Роннов, який помер у замку як в’язень. Дотепер гості готелю чують католицькі співи, коли гуляють коридорами замку. Другий привид – четвертий граф Ботвелл. Він був політичним в’язнем, який зійшов з розуму і помер у замку. Відвідувачі іноді чують, як він гарцює на коні у дворі замку. Третім привидом є Ейлер Брокенхуус, відомий як «Божевільний сквайр». Його тримали у в’язниці на ланцюгу. Дотепер гості замку чують його жахливі зітхання.

Четвертий привид – Біла Леді. Цю жінку звали Селіна Боулз, вона закохалася в міщанина і завагітніла від нього. Коли все стало відомо її батькові, він посадив дівчину до в’язниці. У 1930-х роках робітники виявили скелет жінки в одній зі стін замку. Гості готелю іноді помічають привида, який стогне від скорботи. П’ятим привидом є Сіра Леді, служниця, яка працювала в замку. Одного разу вона мучилася від сильного зубного болю. Господар замку лікував її за допомогою припарок. З часом дівчина померла, але була вдячна господареві за лікування. Сьогодні привид бродить по замку в пошуках добрих справ в знак подяки господарю.

9. Замок Шатобріан, Франція

Замок Шатобріан – це древній замок, який був побудований в 11 столітті. Його історія привидів почалася в 16 столітті, після смерті дружини Жана де Лаваля, Франсуази де Фуа. Одного разу Де Лаваля разом з дружиною викликали на аудієнцію до короля Франциска I. Незабаром жінка стала фавориткою короля. У жовтні 1537 Франсуаза дивним чином померла. Ходили чутки, що її отруїв збезчещений чоловік. Сотні років її привид з’являється вночі в день її смерті і безцільно бродить по замку.

8. Замок Мінґарі, Шотландія

Замок Мінґарі був побудований в 17 столітті. Привид цього замку веде себе незвично: він несподівано з’являється перед гостями, або цілує чоловіків, коли ті сплять. Кажуть, що це привид дружини кухаря Мензи Клану, яку вбив її чоловік, перебуваючи в гніві від того, що вона постійно фліртує з чоловіками. Він розрубав тіло дружини на частини перед тим, як позбавився від нього. Нижня частина тіла жінки бродить по нижніх поверхах замку і підвалах, а її верхня частина – нагорі, де сплять чоловіки.

7. Підгорецький замок, Україна

Багато пацієнтів тутешнього туберкульозного санаторію (який був у замку в середині минулого століття) і також персонал розповідають, що бачили привида. Зустрічались з ним, звичайно сторожі і працівники замку. А родина польських поміщиків, що жила тут свого часу, навіть записали на папері свої спогади, щоб увіковічнити факт зустрічі з привидом. «Часто бувало таке, що двері на другому поверсі палацу відчинялись самі собою, а майже невидима постать жінки у білій пишній сукні щоночі блукала то однією, то іншою кімнатою» — розповідають Сенгушки у своїх записах.

Хто така ця жінка, привид якої бачили чи не всі жителі селища? Виявляється, спокою не має душа вбитої молодої дружини Вацлава Жевуського Марії. Він власне і вбив графиню у приступі ревнощів. А тіло заховав десь тут, у замку, бо ж похоронити зі всіма ритуалами свою жертву не міг. Дехто розповідає, що тіло молодої дружини було замуроване у кам’яні стіни замку.

6. Замок Чарлевіль, Ірландія

Перший граф Чарлевіль, Чарльз Вільям Бері, став господарем замку в 1798 році. По замку бродить привид дочки графа, 8-річної Гаррієт, яка померла в результаті нещасного випадку в 1861 році. Вона впала з висоти на кам’яну підлогу. Гості зізнаються, що іноді чують дитячий сміх і спів ночами. Є навіть ті, кому пощастило зустріти привид на сходах, саме в тому місці, де вона впала.

5. Замок Гоуска, Чехія

Замок Гоуска, можливо, є одним з найстрашніших замків, тому його й називали «Брамою в пекло». Він був побудований правителем Богемії Оттокаром II в першій половині 13 століття. У центрі замку знаходиться колодязь, з якого іноді доносяться пекельні звуки. Кажуть, що тут жили різні чудовиська, включаючи монстрів, які наполовину були людьми, жабами і собаками. За будь-яким відвідувачем замку можна помітити літаючого ченця з сокирою. Є свідчення того, що бачили цілу низку привидів, які тримають в руках свої голови, стоячи перед Цербером.

4. Замок Ельц, Німеччина

Перша згадка про замок відноситься до 1157 року, коли Фредерік I подарував замок графу Рудольфу ван Ельцу, який повинен був захищати торгові шляхи між рівниною Мейфілд і річкою Мозель. Цікаво, але нащадки Ельца досі володіють замком. Кілька кімнат у ньому відкриті для туристів. Одна зі спалень належала графині Агнес. Її ліжко, нагрудник і бойова сокира досі перебувають в кімнаті. За легендою графиня загинула, захищаючи замок від непрошеного гостя. Сьогодні тут можна побачити її привид.

3. Замок Леп, Північний Роскрей, Ірландія

Замок Леп був побудований в 15 столітті кланом Океррол. Під час реконструкції в ньому знайшли в’язницю з людськими останками, якими заповнили три вози. Довга і кривава історія забезпечила йому славу замку з привидами. Першим, найвідомішим вважається привид, якого називають «Воно». Це дивне створіння – вівця з гниючою головою. Коли воно з’являється, то гості відчувають запах сірки і гниючої плоті. У замку є привид чоловіка, який перед собою штовхає бочку. Червона Леді – ще один привид замку. Її переважно бачать так, ніби та тримає в руці кинджал, начебто вона хоче напасти на когось. Кажуть, що ця дівчина вбила себе, коли її схопили і згвалтували. У замку є привиди двох юних леді, Емілі і Шарлоти, яких іноді бачать, як вони граються і бігають по замку. Емілі померла в 11 років, впавши з висоти. Іноді люди бачать, як привид летить вниз і зникає біля самої землі. Шарлотту бачать, як вона волочить свої потворні ноги.

2. Замок Калейн, Каррік, Шотландія

Замок Калейн був побудований в 1602 році Томасом Кеннеді на місці руїн старого замку. У фортеці живуть два привиди. Перший – привид трубача, який грає на трубі під час шторму ночами, або коли один з роду Кеннеді збирається одружитися. Другий привид належить молодій жінці в елегантній бальній сукні. Ніхто не знає, хто вона і чому знаходиться тут.

1. Замок Чіллінгхем, Нортумберленд, Англія

Замок Чіллінгхем був побудований в 14 столітті на місці колишньої фортеці. У нього нехороша репутація, оскільки тут живуть дивні привиди. Наприклад, привид маленького хлопчика, якого називають «Променистим хлопчиком» або «Синім хлопчиком». Його крики, що доносяться з коридорів, гості чують опівночі в рожевому залі. Після криків він з’являється в синьому одязі. Кістки хлопчика дійсно знайшли в стіні однієї зі спалень замку. Після чого його останки віддали землі. Ще один привид належить леді Мері Берклі. Вона була дружиною лорда Грея Уорка. Її чоловік пішов до її сестри, а Мері залишив саму з дитиною. Кажуть, що її привид бродить по замку в пошуках чоловіка, який кинув її заради іншої жінки.

30.08.2018


Переглядів: 1432

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (781)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"