Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №904 від 14.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Наливка, настоянка, лікер – у чому різниця?

Наливка, настоянка, лікер – у чому різниця?

Натуральні алкогольні напої, виготовлені в домашніх умовах із вирощених рослин у власному садку, — смачні, ароматні, корисні і дешеві. У них містяться енергія сонця і життєва сила рослин. І такі напої, на відміну від магазинних, готуються винятково на натуральних інгредієнтах.

Наливка

Наливка – солодкий, духмяний плодово-ягідний напій, для бродіння якого використовується тільки цукор. Іноді наливку доповнюють спиртом (справа виключно алкогольного смаку). Міцність – 18-20%, вміст цукру – 28-40%.

Процес приготування натуральних наливок досить простий та доступний: у скляну банку або бутель насипають стиглі плоди улюблених ягід, засипають їх цукром, прикривають посудину марлею чи полотном і ставлять у сонячне місце на 3 – 5 днів, періодично збовтуючи. Як тільки розпочнеться процес бродіння, на посудину встановлюють водяний затвор (гумова трубку діаметром 8-10 мм і довжиною 30-40 см, один кінець якої герметично вставляється в пробку, що закриває шийку посудини, а інший занурюється в склянку з водою) або вдягають стерильну гумову рукавичку з проколеними дірочками та переміщають у темне місце. Скоростиглі наливки з полуниці, суниці, малини, ожини дозрівають протягом місяця, а середньостиглі – з вишні, сливи, смородини, брусниці, калини дозрівають протягом 1,5 – 2,5 місяців. Наливки з яблук, груш, абрикосів, дині, айви, агрусу та горобини вважаються пізньостиглими, бо дозрівають протягом 3 – 6 місяців.

Цей не дуже міцний спиртний напій особливо смакує жінкам, оскільки він солодкий, дуже ароматний і найкраще підходить для посиденьок з коліжанками. Найароматніші наливки виходять з вишень, фантастична наливка – з шипшини, а найдивовижніша – з терну. Наливка – це такий напій, з яким можна сміливо імпровізувати та поєднувати різні складники.

Настоянка

Настоянка – алкогольний напій, який готується шляхом настоювання спирту на різних плодах, кісточках, прянощах, запашних і цілющих травах, з додаванням цукру або без нього.

Свіжі або висушені плоди і рослини витримують у спирті до тих пір, поки ефірні масла і біологічно активні речовини не перейдуть у алкоголь. Тривалість настоювання буває від 2 до 6 тижнів, при необхідності час настоювання можна скоротити до 7-10 днів за рахунок підвищення температури до 50-60 °C. Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об. спирту. Вони менш солодкі, але міцніші, ніж наливки, мають приємний смак і можуть бути як алкогольним напоєм, так і лікарським засобом. Зберігати настоянки слід в щільно закритих пляшках темного кольору.

Лікер

Лікери – тема смачна, хоча й досить специфічна. Протягом багатьох століть лікери були основним засобом цілителів, монахів і алхіміків: одні шукали ідеальну формулу, щоб побороти ряд недугів, а інші шукали еліксир життя, мріючи збагатитись, омолодитись чи до безпам’ятства закохати в себе якусь норовливу красуню. Відмінною особливістю лікеру є ще й те, що до його рецептури можуть входити уже готові продукти, як-то: ягідне варення або сироп, кава, шоколад, згущене молоко тощо.

Сучасні виробники лікерів збільшили вміст спирту, щоб зробити даний напій більш міцнішим, однак багато хто надає перевагу домашнім лікерам, встановлюючи пропорції інгредієнтів на свій смак. Традиційно лікери поділяються на міцні, десертні та креми. Вживаються як нерозбавленими, так і в складі безлічі змішаних напоїв і коктейлів, добре змішуються з різними соками. Використовуються також для приготування різноманітних страв.

14.03.2019


Переглядів: 2050

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21281)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17403)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14624)
• Допомога під час карантину [967] (14540)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14374)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14192)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14067)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14039)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14037)
• Живи до ста! [965] (14008)
• Бюджет і ми… [965] (13949)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13943)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13820)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13723)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13719)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13657)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13278)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13247)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (360)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (74)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (72)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (72)
• Чилбир – яйця по-турецьки (71)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (70)
• Як правильно розріджувати кров? (68)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (66)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (64)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (64)
• Що не варто чистити харчовою содою? (63)
• Переваги паперових форм для пасок (62)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (62)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (61)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (60)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"