Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №904 від 14.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Без майонезу! Найкращі заправки до салатів

Салати, такі смачні й улюблені багатьма страви, які, залежно від продуктів, що входять до їх складу, і бажання кулінара, викликають апетит і втамовують голод. Вони відрізняються дивовижною різноманітністю рецептів приготування та інгредієнтами. Однак обов’язковим компонентом будь-якого салату є салатна заправка. Вона, як сполучна ланка, що збирає воєдино всі інгредієнти салату і надає йому нового, вишуканого смаку й аромату.

Сьогодні існує дуже великий вибір соусів, які можна додавати у салат, щоб поліпшити його смак і аромат! Пропонуємо вам спробувати приготувати кілька чудових заправок, які внесуть різноманітність у ваше меню. Для них потрібні найпростіші інгредієнти, що чудово замінять шкідливий магазинний майонез.

Вершкова салатна заправка

Інгредієнти: 1/3 скл. несолодкого йогурту, 1 ст. л. сметани, 2 ст. л .дрібно нарізаної ріпчастої цибулі, 2 ст. л. молока, 2 ст. л. яблучного оцту, 1/4 ч. л. солі, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю.

Приготування. Змішати всі інгредієнти в блендері. Ця заправка має дуже ніжний смак, прекрасно поєднується з овочами, квасолею, рибно – овочевими салатами .

Томатна заправка для салату

Інгредієнти: 1/2 склянки томатного соку, 1 ст. ложка дрібно порізаного свіжого базиліку, 1 ст. ложка оливкової олії, 1 ст. ложка винного оцту, 1 ч. ложка діжонської гірчиці, 0,5 ч. ложка цукру, 1/4 ч. ложки солі, 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю.

Приготування. Така заправка зробить овочевий салат насиченим, вона підходить для салатів з грибами, добре поєднується з сиром фета і моцарелою. Досить просто готується. Потрібно добре збити всі інгредієнти міксером або блендером – і супер соус готовий !

Італійська салатна заправка

Інгредієнти: 1 скл. оливкової олії, ? скл. виноградного оцту, 2 ст. ложки дрібно посіченої ріпчастої цибулі, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка сухої гірчиці, по 1 ст. ложці свіжих або сухих подрібнених листків базиліка і орегано, 2 зубчика часнику, сіль, перець.

Приготування. Оливкову олію з оцтом злегка збити вінчиком. До отриманої суміші додати цибулю, дрібно порізаний часник, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішати і дати настоятися 5-10 хвилин в прохолодному місці.

Соус песто

Ще один соус з італійської кухні. Як і соус бешамель, соус песто вважається універсальним соусом, який підходить для заправки салатів, для піци, до м’яса, риби й овочів.

Інгредієнти: великий пучок зеленого базиліку, 50 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, трохи кедрових горішків, 100 мл оливкової олії.

Приготування. Добре промити базилік, відокремити листя і дати йому підсохнути. Потрібно почистити часник і порізати його на невеликі частинки, а сир натерти на тертці. У чашу блендера скласти частину листя базиліку, сир, кедрові горішки, порізаний часник і влити трохи оливкової олії. Подрібнити всі компоненти, поступово додаючи решту базиліку і оливкову олію. Соус песто не повинен бути однорідним — досить інгредієнти подрібнити і добре перемішати.

«Старовинна французька» заправка

«Старовинна французька» салатна заправка додасть страві витонченої гостроти і приємного аромату. З такою заправкою будь-який простий салат стане вишуканим, навіть на святковому столі!

Інгредієнти: половина ріпчастої цибулини, 6 ст. ложок рафінованої рослинної олії, 0,5 ч. ложки паприки, 1 ч. ложка солі, 2 ст. л. винного білого оцту, зелень свіжої петрушки, 0,5 ч. ложки сушеної селери.

Приготування. Почистити цибулю і помити її під проточною водою (так її «плакучий» сік не щіпатиме очі). Натерти цибулю на середній тертці. Помити зелень петрушки і посушити її кухонним паперовим рушником, щоб зайва рідина не потрапила в салатну заправку. У миску влити, вимірявши столовою ложкою, потрібну кількість винного оцту і присипати сіллю. Потім додати подрібнену цибулю і по пів чайної ложки спецій паприки і селери. Завдяки цим приправам страва матиме надзвичайний аромат і насичений смак. Збити усе до тих пір, поки не змішаються усі компоненти і на стінках не буде видно грудочок спецій. Влити олію і продовжувати збивати. Додати подрібнену петрушку і знову все ретельно збити. Зручність цієї заправки в тому, що її не потрібно настоювати в холодильнику і чекати певний час. Вона уже готова! Заправка буде свіжою протягом декількох днів.

Пікантна гірчично-медова заправка

Інгредієнти: 3 ст. ложки нерафінованої олії, 1 ст. ложка зернистої (діжонської) гірчиці, 1 ч. ложка рідкого меду, 1 ст. ложка бальзамічного оцту або лимонного соку, перець за смаком, можна ще додати трохи мінеральної води та подрібнений зубчик часнику.

Приготування. Ретельно все перемішати. Найкраще підходить для салатів з білокачанної капусти та курки, нейтральних на смак свіжих парникових огірків, помідорів, пекінської капусти, зелених салатів, інших овочів та зелені.

Приготування заправок для салатів це зовсім неважкий, але творчий процес, що завжди дає чудовий результат!

14.03.2019


Переглядів: 1708

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21281)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17402)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14623)
• Допомога під час карантину [967] (14539)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14373)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14191)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14066)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14038)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14036)
• Живи до ста! [965] (14008)
• Бюджет і ми… [965] (13948)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13942)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13819)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13722)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13718)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13656)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13277)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13246)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (346)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (73)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (72)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (71)
• Чилбир – яйця по-турецьки (70)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (69)
• Як правильно розріджувати кров? (67)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (66)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (64)
• Що не варто чистити харчовою содою? (63)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (63)
• Переваги паперових форм для пасок (62)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (61)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (61)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (60)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"