Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №906 від 28.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Весна - пора зелених коктейлів

Весна - пора зелених коктейлів

Зелені коктейлі - це коктейлі, приготовані на основі зелених овочів, дикорослих трав, корисних бур’янів, листя різних культур із додаванням різних фруктів, овочів, кисломолочних продуктів, соків, води. Зелені коктейлі можна приймати кілька разів на день, замінюючи ними сніданок чи підвечірок. А можна пити ці коктейлі між прийомами їжі. Зелені коктейлі сприяють оздоровленню та омолодженню організму.

Річ у тім, що в зелені міститься величезна кількість дуже цінних для підтримання здоров’я речовин, але люди недостатньо вживають її в їжу. Багато хто стверджує, що зелень важко засвоюється. Часто це спричинено нестачею шлункового соку та занадто слабкими щелепами, якими не вдається розжувати зелень до кремової консистенції.

Збита за допомогою блендера чи міксера зелень уже досить подрібнена й добре підготовлена до перетравлювання. Якщо до неї додати фрукти, овочі, кефір, приправи, смак буде просто чудовим.

Натуропати стверджують, що зелень - це основна група продуктів харчування, яка найповніше задовольняє потреби людини в поживних речовинах.

У зелені виявлено велику кількість амінокислот (будівельних блоків білків), мінералів, вітамінів, антиоксидантів, клітковини та хлорофілу.

Для порівняння: в 100 г шпинату міститься 30% білків, у 100 г сиру - 26, молока - 23, м’яса - 50%. З огляду на те, що під час термічної обробки 50% протеїнів руйнується, в 100 г приготованого м’яса білка буде стільки ж, скільки у 80 г шпинату.

Особливу увагу слід приділити хлорофілу. По суті - це кров рослин. За складом він дуже схожий на склад еритроцитів людської крові (червоні кров’яні тільця) - відмінність лише в тому, що в крові присутня молекула заліза, а в хлорофілі - магнію, тому кров червона, а хлорофіл зелений. Не дивно, що зелень чудовим чином діє на оновлення й поліпшення складу крові. Крім того, хлорофіл - це перероблена сонячна енергія, яка є основою життя.

Зелень допомагає організмові олужнюватися (більша частина людей зараз надто «закиснена») й при цьому підвищувати кислотність шлункового соку, потрібну для повноцінного перетравлення їжі.

Крім того, зелень багата клітковиною, яка очищає організм від шлаків і токсинів, а також сприяє розвитку в кишечнику корисної мікрофлори.

Зелень - це джерело вітамінів і мікроелементів, дуже потрібних організмові для повноцінного функціонування внутрішніх органів і систем, профілактики серцево-судинних захворювань, раку, багатьох інших хвороб, передчасного старіння.

Звісно, зелень можна й потрібно вживати в салатах. Але не в усіх у шлунку виробляється достатня кількість соляної кислоти, щоб повноцінно її переробити. Крім того, на молекулярному рівні зелень біологічно дуже стійка, оскільки містить целюлозу. Поживні речовини зберігаються в клітинах рослин, і для їх вивільнення стінки цих клітин мають бути зруйновані. Це потребує ретельного пережовування їжі. На жаль, більшість не робить цього.

Тож коктейлі - ідеальний варіант: у блендері чи міксері клітинні мембрани рослин руйнуються й поживні речовини вивільняються. Бажано, щоб блендер був великої потужності - від 1000 Вт. У цьому разі він перетворюватиме зелень на консистенцію м’якого пюре чи піни.

Яка зелень підійде для коктейлів? Уся їстівна: листя та квіти кульбаби, листя подорожника, бурячиння, лобода, листя салату, шпинат, петрушка, кріп, рукола, кінза, фенхель, мангольд, огіркова трава тощо. Лобода - дуже багата на білок, бурячиння – на залізо тощо. Вибирайте до смаку, за можливостями та потребами. У міру росту нових трав і садово-городніх культур використовуйте їх.

У зелених коктейлях листя й трави дуже добре комбінувати з м’якими фруктами (банани, груші, абрикоси тощо), овочами (огірки, помідори, капуста, солодкий перець), соками, кисломолочними продуктами (кефір, йогурт). До них можна додавати мед, різні приправи (кориця, імбир, куркума), часник, цибулю, пророслі зерна та інші інгредієнти.

28.03.2019


Переглядів: 1604

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 18.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21204)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17342)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14571)
• Допомога під час карантину [967] (14496)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14331)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14145)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14017)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13989)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13982)
• Живи до ста! [965] (13964)
• Бюджет і ми… [965] (13902)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13896)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13769)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13676)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13672)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13621)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13230)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13203)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (95)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (39)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (37)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (37)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (37)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (36)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (35)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (34)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"