Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №910 від 25.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві рецепти приготування паски

Цікаві рецепти приготування паски

1.Шоколадна паска

Інгредієнти: борошно (1500 г), дріжджі (50 г), яйця (8 шт), цукор (2 склянки), тертий мигдаль (2,5 склянки), шоколад (100 г), ром (30 мл), червоне вино (півсклянки), панірувальні сухарі (півсклянки), цукати (півсклянки), сік (півсклянки), кориця (1 ч. л.), розтерта гвоздика (1 ч. л.).

Для приготування шоколадної паски треба дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася. Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику. Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.

Викласти тісто у форми для запікання та поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийняти із форми.

Для приготування шоколадної глазурі для паски треба розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.

2.Заварна паска з жовтками (без випікання)

Інгредієнти: 2,8 кг сиру, 10 жовтків. 2 склянки дрібного цукрового піску, 1,5 склянки молока, 400 г вершкового масла (нарізати кубиками), цедра 1 лимона, 150 г родзинок, 150 г цукатів з апельсина, 1 пакетик ванільного цукру.

Для приготування заварної паски із жовтками для початку потріть сир через сито у велику миску. Жовтки викладіть у ємність, придатну для приготування на водяній бані, розведіть молоком, додайте цукор (звичайний і ванільний), перемішайте. Поставте яєчно-молочну суміш на водяну баню. Готуйте, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться, а жовтки не заваряться в густий крем. Зніміть з вогню. Додайте до заварених жовтків вершкове масло, перемішайте, щоб масло повністю розчинилося, остудіть. Змішайте сир з жовтковим кремом та добре перемішайте. Додайте цукати і родзинки, знову перемішайте.

Форму для паски переверніть широкою стороною вгору та встеліть марлею. Заповніть форму сирною масою. Поставте паску в глибоку тарілку під прес на декілька годин або на ніч у прохолодне місце. Потім зніміть форму і насолоджуйтесь незвичним десертом.

3.Сирна паска

Інгредієнти: сир - 1 кг, борошно - 110 г, яйце - 8 шт, цукор - 170 г, вершки жирні - 50 г, цукати, родзинки - за смаком.

Для приготування сирної паски треба сир перетри через сито, додати вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно і 8 жовтків. Перемішати до однорідної маси. Збити білки в стійку піну і акуратно з’єднати із сирною масою. Перемішати та викласти отримане тісто у форму, змащену маслом. Постукати формою кілька разів по столі, щоб вийшло зайве повітря. Випікати сирну паску треба при температурі 180°С.

4.Італійська паска — панетоне

Інгредієнти: 120 мл молока, 15 г свіжих дрожів, 1 ст.л. цукру, 3 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/3 склянки цукру, 3 склянки борошна, ? ч.л. солі, 1 стакан родзинок і цукатів, цукрова пудра.

Для приготування італійської паски потрібно у теплому молоці розвести дріжджі та додати 1 ст.л. цукру і борошна. Потім ретельно перемішати. Накрити суміш плівкою або рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Борошно потрібно додавати поступово, замішуючи тісто. Залишити його в теплому місці на 2-3 години. Коли тісто підійде, в нього необхідно додати родзинки і цукати. Перемішати. Тісто вкласти в підготовлену форму і дати йому «відпочити» 1 годину. Потім поставити в розігріту духовку, попередньо змастивши тісто жовтком. Готовий панетоне посипати цукровою пудрою.

5.Паска з мускатним горіхом

Інгредієнти: 5 яєць, 2 жовтки, 250 г цукру, 1 склянка молока, ваніль, мускатний горіх, натерта цедра 1 лимона, 50 мл коньяку або горілки, 40 г дріжджів, 1 кг борошна, 150 г вершкового масла.

Насамперед прогрійте кухню. А поки пораєтесь із тістом, уникайте протягів, бо воно «сяде». Розітріть 5 яєць і 2 жовтки з 200 г цукру, вилийте половину склянки теплого молока, всипте ваніль, мускатний горіх, натерту цедру одного великого лимона, додайте 50 мл коньяку або міцної горілки. Потім додайте родзинки і горіхи. В окремому посуді розчиніть 40 г дріжджів та 50 г цукру в половині склянки теплого молока до консистенції сметани і відставте на 20 хв. Тим часом просійте 1 кг борошна (обов’язково вищого ґатунку) й висипте його в підігріту каструлю. Розтопіть 50 г вершкового масла. Вилийте в борошно всі рідкі суміші, вимісіть тісто. Якщо воно занадто густе, долийте трошки молока і знову вимісіть. Не припиняйте вимішувати, поки в тісті не почнуть утворюватися великі пухирці. Потім накрийте його вологою тканиною і дайте підійти, розкладіть у форми (не більше як на третину висоти), і нехай знову підійде. Змастіть вироби маслом чи збитим яйцем і поставте в гарячу духовку. Випікайте не менше 40 хв. Готові паски змастіть глазур’ю і прикрасьте. Час приготування — 2 години.

25.04.2019


Переглядів: 1867

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 25.04.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18987)
• Допомога під час карантину [967] (16121)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15932)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15626)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15537)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15466)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15411)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15400)
• Живи до ста! [965] (15336)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15270)
• Бюджет і ми… [965] (15228)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15128)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15117)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14951)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14896)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14728)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14590)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (745)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (519)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (314)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (266)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (140)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"