Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №923 від 25.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Маринування, соління, зберігання кавунів

Маринування, соління, зберігання кавунів

Варення з кавунових кірок

Верхній шар шкірки потрібно зрізати. Він жорсткий і нам не потрібен. Якщо де залишається червона м’якоть, то її зазвичай видаляють. В ідеалі, брати залишки від часточок з яких не згризали, а зрізали ножем м’якоть.

Шкірку видалили, нарізали шматочками завдовжки близько 5 см. Для кращого просочування сиропом шматочки трохи поколоти виделкою.

Беремо трохи соди і розчиняємо у склянці гарячої води. Змішуємо з 1 ? літрами холодної води і всипаємо заготівлю в рідину (чим більше кірок, тим більше об’єм, щоб покрити). Через 15 - 20 хвилин кірки кавуна замочені для  варення вийняти, промити водою і відправити в сироп, заздалегідь проварений.

Сироп готуємо з розрахунку - на 2 кг кірок 1 кг 250 г цукру (приблизно 5 склянок) і 6 склянок води. Кип’ятимо 15 хвилин.

Потім всипаємо промиті кірки. Варимо на повільному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи. Потім залишаємо на 12 годин. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Тепер потрібно додати ще стільки ж цукру, як було в приготуванні сиропу, тобто 1 кг 250 г. Всипаємо частинами, розмішуючи, щоб розчинявся. До повної готовності варити потрібно буде години дві. Шматочки стануть прозорими і добре просоченими. Вогонь повинен бути не сильним, помішувати, щоб не пригоріло. Якщо ви не любитель кавунового аромату або просто за бажанням, наприкінці варіння можна додати ванілін, цедру апельсина. Проварити і закатати заготовку варення з кавунових кірок по банках.

Цукати з кавунових кірок

Ріжемо кірки на шматочки, проварюємо у воді хвилин 10. Головне не дати їм розваритися, тому вогонь повинен бути не інтенсивним. Відцідити рідину.

Беремо 5 склянок цукру і 3 склянки води (на 1 кг кірок) щоб зварити сироп. Залити шматочки і дати постояти 10 -12 годин. Після варити по 5 хвилин в кілька прийомів на повільному вогні, помішуючи. Поступово шматочки стануть прозорими.

Наприкінці варіння можна додати в варення трохи лимонної кислоти, ваніліну.

Шматочки провареного кавуна витягнути на сито, щоб стік сироп. Підсушити, обваляти в цукрі, знову підсушити і скласти в сухі чисті банки. Іноді цукати з кавунів перед зберіганням підсушують ще в теплій духовці.

Кавуни мариновані

Зазвичай для цього рецепта беруть кавуни некондиційні - маленькі, недостиглі. Помити, порізати на великі шматки, форми і розміру зручних для укладання в підготовлені банки. Залити окропом, укутати на 15 хвилин.

Воду злити, закип’ятити і залити на 5 хвилин.

Знову воду злити. Додати для приготування маринаду на 3 літри рідини 100 грам оцту, 3 столові ложки цукру, 3 чайні ложки солі, можна покласти часник (зубок цілим), перчик (якщо любите погостріше). Маринад закип’ятити, залити кавуни. Банки закатати і укутати до охолодження.

Солоні кавуни з цукром в бочці

Вибрати плоди не великі, помити, дерев’яною тонкою паличкою проколоти в декількох місцях. Скласти в бочку. На дно можна покласти листя вишні, смородини (для аромату). Залити охолодженим розсолом, придавити гнітом, щоб не спливали.

Для приготування розсолу на 10 літрів води береться 1,2 кг цукру, 400 грам солі.

На бродіння знадобитися близько місяця.

Кавуновий мед

Для його приготування потрібна соковита, стигла м’якоть. Її вийняти з ягоди (кавун це ягода), розтовкти і процідити через 3 шари марлі. Або ж просто віджати сік будь-яким зручним вам способом.

Сік закип’ятити, зняти пінку. Можна ще раз процідити. Уварювати на слабкому вогні потрібно довго, поки об’єм не зменшиться в 6 разів. Тобто на літр кавунового меду потрібно 6-7 літрів соку.

Як дізнатися про готовність. Крапля на тарілочці не розтікатиметься. Так само це блюдо має приємний аромат, який посилюється при варінні та буро-червоний колір.

Якщо у вас є солодкі дині, то так само можете уварити сік, до отримання меду.

Кавуни з аспірином.

Шматочки укласти в 3-х літрові бутлі. Залити окропом хвилин на 5. Воду злити. З розрахунку на кожен бутль додати 2 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки оцту. Закип’ятити.

У кожен покласти 3 таблетки аспірину і залити окропом. Закатати, закутати.

Як зберегти кавуни до нового року

У приватному будинку можна зберегти частину кавунів до нового року. Потрібно скласти їх у сараї так, щоб не торкалися одне одного. Для цього перекласти соломою. Укрити також соломою. Не дати промерзнути. У неопалювальній коморі, іншому сухому приміщенні, де не буде морозу, можна зберегти кавуни, обмазані після збору глиною або алебастром. Шар обмазки повинен бути 5 мм.

25.07.2019


Переглядів: 1731

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 26.04.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21254)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17387)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14609)
• Допомога під час карантину [967] (14528)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14362)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14181)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14054)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14026)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14022)
• Живи до ста! [965] (13997)
• Бюджет і ми… [965] (13937)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13932)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13805)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13708)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13706)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13649)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13265)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13236)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (81)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (45)
• Як правильно розріджувати кров? (44)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (43)
• Чилбир – яйця по-турецьки (43)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (41)
• Що не варто чистити харчовою содою? (40)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"