Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №947 від 16.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Міфи про цибулю

Міфи про цибулю

Запах цибулі легко видалять підсмажені волоські горіхи, сухі листки зеленого чаю, кип’ячене молоко, зелень петрушки, цедра цитрусових та лимонний сік.

“Життя подібне до цибулі. Ви знімаєте шар за шаром, і врешті виявляєте, що всередині нічого нема”, – писав один американський музичний критик. Може, він і має рацію. Але з погляду кулінарії таке ставлення до цибулі – нічим не виправдане марнотратство.

ЦИБУЛЮ БЕЗ СЛІЗ НЕ ПОЧИСТИТИ

Найефективніший спосіб оббирати цибулю – холодні “водні процедури”. Ріпчасту цибулю можна чистити, помістивши її в ємність з водою й вряди-годи ополіскуючи лезо ножа під проточною водою.

Якщо поспостерігати за роботою шеф-кухарів, то видно, що з цибулею вони справляються легко й швидко, без сліз. Річ у тім, що, нарізаючи, вони завжди лишають недоторканим корінь цибулі, і він стає своєрідною “скріпкою” для всієї цибулини. У підсумку вона не розсипається, та й сльозогінний компонент виділяється не так активно. Мало того, таке професійне нарізання ріпчастої цибулі дозволяє завжди отримувати однакові, рівні кубики.

Різати цибулю треба неодмінно гострим ножем, тільки ні в якому разі не робити це заздалегідь: сік одразу “вийде”, і навіть сльозами його не повернеш.

ВІД ЦИБУЛЕВОГО ЗАПАХУ НЕ МОЖНА ПОЗБУТИСЯ

І це не зовсім так. Скористайтесь перевіреними народними засобами – їх чимало. Так-от, запах цибулі легко видалять підсмажені волоські горіхи, сильно засмажені тости, сухі листки зеленого чаю, кип’ячене молоко, зелень петрушки, цедра цитрусових та лимонний сік. А на втіху тим, кому жоден із цих засобів не допомагає, наведемо слова римського поета Марціала: “Тому, хто щойно наївся цибулі, не загрожує небезпека бути зацілованим до смерті”…

А тим часом у цього цілком невинного овочу є й справжнісінькі противники. Порівняно недавно в старій добрій Англії з’явилась організація під назвою AOL – Антицибулева ліга. На її емблемі – цибуля ріпчаста і порей, перекреслені жирною червоною лінією. Їхнє звернення, розміщене в інтернеті, закінчується словами: “Скажемо ні цибулі!” Ми ж просто і далі її готуватимемо. Тим паче, що зі смаком і запахом цибулі не завжди треба боротися. У мандрівках екзотичними країнами вона захистить вас від несприятливої дії незвичної за складом “нової” води. Переїжджаючи в інший кліматичний пояс, акліматизація мине успішніше, якщо матимете ріпчасту цибулю з хлібом. Багато цибулі не завадить і під час відварювання м’яса, смак якого від цього тільки поліпшиться. Не кажучи вже про буженину – свинину для неї рекомендують варити з великою кількістю цибулиння. Воно стане в пригоді й для бульйону, який набуде приємного золотистого відтінку.

ЦИБУЛЯ – ОВОЧ ГІРКИЙ ТА ПЕКУЧИЙ

Це тільки здається, що цибуля неодмінно має бути гіркою. Велика світло-мідна іспанська, червона, соковита світло-жовта італійська і бермудська – з цибулиною неправильної форми – усі вони належать до категорії солодких. Звичайно, солодкість ця своєрідна – “цибулева”, але завдяки цьому таку цибулю можна використовувати в салатах та сендвічах, фарширувати чи запікати.

Солодка цибуля чудово карамелізується, з неї навіть роблять мармелад. Якщо ріпчасту цибулю готувати на невеликому вогні, вона стане м’якою й ніжною, але не солодкою, до того ж не підрум’яниться. Якщо її й далі тушкувати, вона карамелізується і геть “порве” зі своїм пекучим та гірким минулим. Водночас порція зменшиться майже вдвічі. Таку цибулю можна зберігати в холодильнику кілька днів. Як її потім використовувати? В рагу і тостах, а також як основу для соусів.

16.01.2020


Переглядів: 1689

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21270)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17394)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14617)
• Допомога під час карантину [967] (14534)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14368)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14186)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14059)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14031)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14029)
• Живи до ста! [965] (14004)
• Бюджет і ми… [965] (13942)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13934)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13812)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13715)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13712)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13652)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13271)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13240)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (240)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (62)
• Чилбир – яйця по-турецьки (60)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (56)
• Як правильно розріджувати кров? (55)
• Що не варто чистити харчовою содою? (53)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (53)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (52)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (50)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (48)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (46)
• Переваги паперових форм для пасок (46)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (45)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (44)
• Як використовувати банани у догляді за шкірою і волоссям? (43)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"