Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №948 від 23.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Моцарелла, рикотта, маскарпоне

Моцарелла, рикотта, маскарпоне

Як виготовити ці сири в домашніх умовах

Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такі італійські сири, як моцарелла, рикотта, маскарпоне. Вони вже досить давно з’явилися на поличках наших магазинів, але їхня ціна не завжди є доступною.

Давайте спробуємо приготувати ці популярні сири в домашніх умовах. Тим більше, що це не так вже і складно.

«Моцарелла»

Моцарелла – молодий італійський сир родом з регіону Кампанія. Класична моцарелла виробляється з молока чорних буйволиць, однак у продажі найчастіше можна знайти моцареллу з коров’ячого молока. Цей сир продають у вигляді білих кульок, замочених у розсолі, тому що він довго не зберігається. Найбільш смачна моцарелла – giornata (одноденної давнини), але її можна купити тільки в Італії.

На смак моцарелла ніжна, пріснувата, ледве пружна.

Моцарелла – один з основних продуктів італійської кухні. Тверда моцарелла в першу чергу використовується при готуванні піци, а також у різних салатах, запіканках, лазаньях.

Інгредієнти:

1 л свіжого молока, чим жирніше тим краще,

125 г натурального йогурту,

1,5 ч. л. солі,

1 ст. л. оцтової есенції 25?%).

Приготування:

Приготувати чашку, друшляк і чистий рушник.

Молоко з сіллю нагріти, але не доводити до кипіння, додати йогурт, перемішати та прибрати з плити. Налити оцет у молоко, добре перемішати.

Друшляк поставити на чашку і застелити його рушником, налити туди молоко, дати рідині стекти (не виливати), добре віджати сир від сироватки.

Формуємо кульку і через пару хвилин викладаємо її у сироватку, накрити рушником і дати охолонути.

Сир у чашці з сироваткою ставимо на 24 години на холодильник потім сироватку зливаємо. Зберігати у пластмасовій чашці з кришкою.

«Рикотта»

Рикотта – це сир по-італійському, і означає «переварений», так сказати «зсіле молоко».

Інгредієнти:

2 літри незбираного молока (чим вище жирність, тим краще),

100 мл свіжого лимонного соку (процідити),

0,5 ч. л. солі,

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Нагріти молоко (воно повинно бути гарячим, приблизно до 80 °С), але не кип’ятити! При постійному помішуванні додати сіль і цукор. У гаряче молоко додати свіжий лимонний сік. Через кілька секунд з’являться білі пластівці та відійде сироватка.

Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин або до повного остигання (якщо продовжувати нагрівати або кип’ятити, рикотта стане «гумовою»).

Потім відкинути на марлю і дати стекти рідині (чим довше стікає рідина, тим твердішим буде сир). З двох літрів молока виходить приблизно 500 г сиру.

«Маскарпоне»

Маскарпоне – італійський вершковий сир. Часто використовується у готуванні чизкейків та інших десертів. При виробництві маскарпоне вершки жирністю 25?% підігрівають на водяній бані до 75-90 °C і при перемішуванні додають винну кислоту (традиційний спосіб), лимонний сік або білий винний оцет, щоб почався процес коагуляції (згортання) молочного білка. Після нетривалого нагрівання для завершення коагуляції продукт охолоджують і піддають для видалення сироватки самопресуванню у полотняних мішках, підвішених у прохолодному місці. Давайте спробуємо проробити все це в домашніх умовах.

Інгредієнти:

1 л вершків 22?%,

1/4 чайної ложки лимонної кислоти,

1 чайна ложка води.

Приготування:

Вершки вливаємо у суху каструльку і на слабкому вогні нагріваємо до 80 °С (до перших пузирів). Лимонну кислоту розчинюємо у чайній ложці води і додаємо у вершки. Томимо вершки, постійно перемішуючи вінчиком, на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Друшляк застелити марлею, складеною у чотири шари, або лляною серветкою. Постійно перемішуючи, виливаємо вершки у друшляк і залишаємо на 8 годин, щоб стекла зайва сироватка. Після закінчення цього часу вершковий сир «Маскарпоне» готовий.

23.01.2020


Переглядів: 2216

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 04.07.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....

¤ 
Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Діяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.

Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....

¤ 
У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

На Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.

Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23355)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19291)
• Допомога під час карантину [967] (16421)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16183)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15918)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15813)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15763)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15730)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15722)
• Живи до ста! [965] (15612)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15562)
• Бюджет і ми… [965] (15493)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15429)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15395)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15211)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15169)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (15001)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14869)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1204)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1166)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1114)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (957)
• У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів (689)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (380)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (335)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (315)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (252)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (179)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (155)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (143)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (143)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (132)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (125)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"