Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №958 від 02.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів

З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів

Не проґавте сезон березового соку! Закрийте його у банки з різними цікавими додатками: з лимоном, апельсином, сицилійським апельсином, ківі, мороженими ягодами, ананасом, шипшиною, каркаде, фруктовим чаєм, чорносливом, сушеними яблуками, гілочками смородини або цукерками “Дюшес” чи “Барбарис”.

• Без додатків. На 3 л соку: цукор (від 3 ст. ложок до 1 скл.), на кінчик чайної ложки лимонної кислоти. Банки простерилізувати. У каструлі сік, цукор і лимонну кислоту, довести до кипіння, розлити у стерильні банки по вінця (щоб трішки вилилося через верх), накрити стерильними кришками, закрутити. Щоб банка не тріснула, перед тим як наливати киплячий сік, на дно банки покласти черпак або щось із довгою ручкою. Можна не перевертати і не закутувати.

• Із шипшиною. На 3 л соку додати 1 скл. цукру і лимонної кислоти на кінчику ножа, довести до кипіння, покласти в банку 14 сухих шипшинок і залити киплячим соком.

• Зі скибкою лимона, апельсина, ківі. На 3-літрову банку соку дати трішки менше склянки цукру і 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. Довести до кипіння, зібрати піну і залити в банку, в яку на дно покласти кружальце лимону і/або апельсину (зі шкіркою, попередньо ошпарити окропом) або 3 кружальця ківі. Закрутити, перевернути банку догори дном і дуже тепло закутати.

• З апельсином, грейпфрутом. На 3-літрову банку соку 1 скл. цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 1/4 апельсина або по скибці грейпфрута та лимона (покласти в банку, залити киплячим соком).

• З апельсином і родзинками. На 3-літрову банку соку 3 кружечки апельсина, жменя родзинок, на кінець ножа лимонної кислоти, 9 ст. ложок цукру.

• З цукерками “Барбарис”, “Дюшес” і м’ятними. Кинути в 3-літрову банку 2-3 льодяника, можна також додати 2 скибочки лимону чи апельсину (не обов’язково), пів ч. ложки лимонної кислоти і 250 г цукру. Залити доведеним до кипіння соком і закрутити. Перевернути банку і накрити рушником.

• З ананасом. 2 скибки свіжого ананасу на 3 л соку. Готувати, як написано вище.

• З м’ятою і шипшиною. На банку соку додати кілька листків м’яти і 5 шт. шипшини, цукор і лимону кислоту.

• Із чорносливом. На 3 л соку, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 1 скл. цукру, 5-6 штук чорносливу. Буде коричневого кольору і з гарним ароматом.

• Із замороженою смородиною, вишнею, виноградом. У сік при варінні додати ягоди, додати цукор і лимонну кислоту.

• Із персиковим або іншим фруктовим чаєм. На 3-літрову банку 1 пакетик чаю (марка не важлива, за бажанням), 1 скл. цукру, 0,5–1 ч. кислоти лимонної.

• Із каркаде. Під час кипіння до соку додати 1 скл. цукру. У банку покласти 0,5–1 ч. ложку без чубка лимонної кислоти, 1–2 ст. ложки сухого каркаде, залити киплячим соком. Можна також додати гілочку м’яти.

• Як холодний чай “Ліптон”. Закип’ятити сік з сушеними яблуками, додати цукор за смаком. Залити в сухі банки, додати 2-3 кілечка лимона і закрутити. Перед вживанням поставити в холодильник.

• Із гілочками смородини. У сік додати цукру за смаком, трішки лимонної кислоти. У кожну банку покласти по три гілочки смородини, залити киплячим соком і закрутити. Виходить дуже смачний і ароматний!

• Із лимоном, апельсином, сицилійським апельсином і родзинками. У сік додати цукор і лимонну кислоту до смаку, довести до кипіння. Тоді: в одні банки покласти сирими 3 невеликі (пів кільця) шматки лимону і 6 родзинок, в інші – 3 невеликі шматки (пів кільця) апельсина, в треті – 3 невеликі шматки (пів кільця) сицилійського апельсина, в четверті – усього по шматочку. Залити киплячим соком і закрутити.

02.04.2020


Переглядів: 1828

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21273)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17396)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14620)
• Допомога під час карантину [967] (14535)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14370)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14187)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14063)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14036)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14033)
• Живи до ста! [965] (14006)
• Бюджет і ми… [965] (13945)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13938)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13814)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13717)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13714)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13655)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13273)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13243)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (281)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (65)
• Чилбир – яйця по-турецьки (62)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (59)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (58)
• Як правильно розріджувати кров? (57)
• Що не варто чистити харчовою содою? (56)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (54)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (54)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (54)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (53)
• Переваги паперових форм для пасок (52)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (52)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (51)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"