Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №965 від 25.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Сир чи сирний продукт?

Сир чи сирний продукт?

У магазинах сьогодні є великий асортимент сиру на будь-який смак і будь-якої форми. Якщо ви зайдете в гіпермаркет, то в ньому може бути представлено близько півсотні сирів різних видів. Кожен продукт має свій смак і відрізняється складом.

Деякі виробники, щоб знизити вартість сиру, виготовляють його на базі рослинних жирів. Але в цьому криється величезний мінус для споживача. Такі жири можуть похитнути здоров’я покупця.

Як правильно вибрати сир? Як купити тільки якісний продукт і залишитися здоровим?

Для початку, треба дізнатися, у чому принципова відмінність хороших сирів від поганих.

Чи варто купувати сирний продукт замість сиру?

На продуктовому ринку ви можете знайти не тільки сир, а й таку дивну назву, як «сирний продукт». Основна відмінність натурального сирка від сирного продукту криється у складі. Справжній натуральний сир без домішок виготовлений з натурального молока, включає сичужний компонент або ж його аналоги. Містить закваску з кислого молока і щіпки солі. Для кращого процесу згортання в складі можна знайти хлористий кальцій. Усі компоненти добре засвоюються в організмі людини і швидко перетравлюються. Саме тому сир – це дуже цінний продукт.

Але що тоді є сирний продукт? Це їжа, яка не містить корисні речовини для організму. Він лише схожий за смаком, кольором, формою і зовнішніми характеристиками на сир. Але за складом – це зовсім інший продукт. Якщо в цьому сирі знаходиться велика кількість молока, то в сирному продукті його менш 20?%. Решта 80?% – це білок і жир, які отримані не з молока. Тобто, неприродним способом.

Ті, хто роблять сирний продукт, зазвичай для виготовлення беруть кокосове масло. Іноді користуються пальмовою олією. Тут ви можете сказати, що масла рослинного походження також корисні для людини? Це правильно, але дивлячись, що це за масла.

Якщо взяти пальмові, кокосові або ріпакові масла, в яких міститься велика кількість жирів з високим відсотковим складом, то вони можуть спровокувати болючі процеси в організмі.

Такий вид масел перетворюється у трансізомерні сполуки або ж трансгенний жир. Ці жири легко провокують серцево-судинні захворювання, такі як холецистит, швидке ожиріння, атеросклероз або, у деяких випадках, тромбоз судин. І це лише частина можливих захворювань.

Вибираючи сир, слід дотримуватись правил:

Перед покупкою уважно дивіться на склад. Він пишеться на етикетці сиру. У графі «склад» ви не повинні знаходити інформацію про жири рослинного походження, там не повинні міститися пальмові або кокосові масла. У складі сиру повинен бути тільки жир з натурального молока.

Дивіться на ціну. Якщо сир виготовлений з рослинної олії, то він буде дешевшим, ніж сир з натуральних компонентів. Якщо в продукті переважають рослинні масла, значить це сирний продукт. Такі масла можуть бути в складі як у великій кількості, так і в малому процентному співвідношенні. Сирний продукт продають в багатьох супермаркетах Європи у сегменті «економ-клас».

Якщо ви придбали сир на вагу, то не зможете напевно дізнатися його склад. Адже етикетки немає. Тому, у цій ситуації вам треба покладатися тільки на свій досвід у виборі продукту і знання, що таке справжній сир і як він виглядає та пахне. Є один лайфхак. Ви можете трохи натиснути на сир подушечками пальців. Якщо після натискання з сиру почне витікати рідина, то перед вами натуральний сир.

Колір натурального сиру досить рівномірний по всій поверхні. Якщо він виглядає занадто жовтим – це значить, що в нього додали барвники.

Слід подивитися на розмір сиру і його сирні «очі» чи то дірочки. Якщо дірочок в центрі більше, ніж у його краю, то перед вами сирний продукт.

Скоринка сиру не повинна мати тріщини або найменші натяки на наліт. Якщо наліт є, то це означає, що при зберіганні сиру були допущені порушення, він міг зіпсуватися.

Хороший і якісний сир має рівномірний малюнок по всій поверхні. У нього рівна структура, а дірочки розташовані симетрично. Якщо ви любите пармезан або інші сорти, то варто звернути свій погляд на ціну продукту і виробника. Чим вища ціна і чим вище репутація виробника, тим якісніший буде сир. В інших ситуаціях, коли ви не знаєте, який сир вибрати і не хочете помилитися, то застосовуйте такі поради.

Коли ви вже купили сир, то можна перевірити його на натуральність і вдома. Для цього треба взяти маленький шматочок і спробувати зігнути його під кутом 90 градусів. Якщо він не зламається у місці вигину, то перед вами натуральний продукт. Якщо ж він зламається, то значить ви тримаєте в руках ненатуральний продукт.

25.05.2020


Переглядів: 2249

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1164 від 10.04.2024p.
¤ 
Правила здорової підшлункової залози та кілька нових фактів про те, як вона працює

Правила здорової підшлункової залози та кілька нових фактів про те, як вона працює

Цей орган має одну погану особливість: залоза здатна перетравлювати сама себе. Робить вона це, звичайно, «не за своїм бажанням», а після багатьох років її безжальної експлуатації....

¤ 
Скринька із запискою «підняла на ноги» всі екстрені структури

Скринька із запискою «підняла на ноги» всі екстрені структури

31 березня близько 14 години до поліції надійшло повідомлення 41-річної дубенчанки, що її батько поблизу господарства виявив маленьку скриньку із запискою....

¤ 
Американські партнери передали Рівненській лікарні дороговартісне обладнання

Американські партнери передали Рівненській лікарні дороговартісне обладнання

На Рівненщину надійшло медобладнання, що збереже від ампутацій. Рівненська міська лікарня отримала потужне устаткування для травматології та ортопедії....

¤ 
У 70 % шкіл Рівненщини організоване інклюзивне навчання

У 70 % шкіл Рівненщини організоване інклюзивне навчання

У 379 закладах середньої освіти Рівненщини організоване інклюзивне навчання. Це 70 % серед усіх шкіл. Загалом діє понад півтори тисячі класів для дітей з особливими освітніми потребами. 352 інклюзивні групи створені у дошкіллі....

¤ 
Рівне серед лідерів з впровадження безбар’єрності для людей з інвалідністю

Рівне серед лідерів з впровадження безбар’єрності для людей з інвалідністю

Рівне, напередодні, увійшло до кола міст реалізації пілотного проєкту з впровадження заходів безбар’єрності. Щоб перевірити вже реалізовані в цьому напрямку напрацювання, до Рівного завітала уповноважена президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна....

¤ 
«Київ знову може стати мішенню для російських сухопутних військ», – Кличко в інтерв’ю Bild

«Київ знову може стати мішенню для російських сухопутних військ», – Кличко в інтерв’ю Bild

Якщо підтримка Заходу припиниться, Київ знову може стати мішенню для російських сухопутних військ. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю німецькому виданню Bild....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21147)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17299)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14533)
• Допомога під час карантину [967] (14453)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14292)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14102)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13978)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13951)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13935)
• Живи до ста! [965] (13928)
• Бюджет і ми… [965] (13863)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13852)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13728)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13636)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13633)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13580)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13190)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13164)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Київ знову може стати мішенню для російських сухопутних військ», – Кличко в інтерв’ю Bild (515)
• Кличко ініціював вирішення проблеми житла для переселенців по всій країні (102)
• Скринька із запискою «підняла на ноги» всі екстрені структури (74)
• Громади Рівненщини уклали понад пів сотні партнерств із 13 країнами світу (72)
• Правила здорової підшлункової залози та кілька нових фактів про те, як вона працює (70)
• Мариновані оливки (67)
• Американські партнери передали Рівненській лікарні дороговартісне обладнання (67)
• У 70 % шкіл Рівненщини організоване інклюзивне навчання (67)
• Рівне серед лідерів з впровадження безбар’єрності для людей з інвалідністю (65)
• Ситуації, коли на городі вам знадобиться сіль (65)
• Корисні поради щодо більш тривалого збереження троянд у вазі в домашніх умовах (65)
• «Перевірте себе»: цей симптом вранці попереджає, що у вас у крові може зашкалювати цукор (65)
• Додайте 1 ложку в розсаду: і земля як нова, здорова, родюча та розсада міцна, кремезна (63)
• Керував напідпитку: на водія склали адмінпротоколи (59)
• Ви здивуєтеся: чому не варто дрімати вечорами, пояснення сомнологів (59)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"