Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №974 від 23.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Розморозити рибу допоможе сіль

Розморозити рибу допоможе сіль

Технологи застерігають: не можна розморожувати рибу в теплій воді, бо тоді змінюється консистенція м’язової тканини риби, з’являється неприємний запах.

– Щоб морожена необроблена риба (окрім наваги) швидше відтанула, залийте її холодною водою і киньте туди дрібку солі (чайну ложку на літр). Оброблену рибу чи рибне філе розморожувати в такий спосіб не можна – втрачається смак. Зазвичай таку рибу чи філе заливають холодною водою (співвідношення маси риби й рідини – 1:2): дрібна риба тане через 1,5-2 години, велика – через 3-4 години.

– Щоб зменшити втрату поживних речовин, воду підсолюють: на 1 кг риби беруть два – три літри води і 10-15 г солі. Технологи застерігають: не можна розморожувати рибу в теплій воді, тому що під час танення в теплій воді при температурі 35-40 оС відбувається денатурація частини білків, зменшується кількість води, що її утримують білки, збільшується втрата м’язового соку під час подальшої обробки. Змінюється консистенція зовнішніх шарів м’язової тканини, з’являється неприємний запах.

– Якщо рибу розморожувати швидко при температурі 15-20 градусів, то риба поглине воду і маса її збільшиться на 5-10 %. Для зменшення втрати мінеральних речовин під час танення до води, у якій тане риба, додають сіль (3 столові ложки на літр води). Цілу, почищену від тельбухів рибу витримують 15-20 хвилин, а філе й окремі шматки – 7 – 10 хвилин. Сама собою солона вода робить м’ясо морської риби світлим і соковитим.

– На повітрі розморожують зазвичай не тільки брикети рибного філе, але й рибини цінних порід. Рибу розкладають на столі й прикривають поліетиленовою плівкою (щоб зменшити процес випаровування вологи).

– Розморожену рибу не рекомендують знову заморожувати, тому що це призводить до втрати соку, окрім того, різко погіршуються її смакові якості.

23.07.2020


Переглядів: 1722

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 26.04.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21254)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17386)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14609)
• Допомога під час карантину [967] (14528)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14361)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14181)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14053)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14026)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14021)
• Живи до ста! [965] (13997)
• Бюджет і ми… [965] (13937)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13931)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13805)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13708)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13706)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13647)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13265)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13235)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (68)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (41)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (40)
• Як правильно розріджувати кров? (40)
• Що не варто чистити харчовою содою? (38)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (38)
• Чилбир – яйця по-турецьки (38)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (35)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"