Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1007 від 18.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Готуємо млинці на Масницю

Готуємо млинці на Масницю

Масниця – стародавнє свято, що збереглося у слов’ян із язичницьких часів, коли звичаї грали важливу роль у житті кожної людини. Від самого початку її святкування було пов’язано, за однією версією, з прославлянням бога сонця Ярила, за іншою, – на честь бога Велеса, покровителя скотарства й землеробства.

Хоч церква додала це свято до свого календаря й наповнила його новими ідеями, проте воно й дотепер зберегло низку ритуалів та обрядів. Так, у християнській традиції масничний тиждень вважається останнім етапом підготовки до Великого посту.

Отже Масниця – чудова нагода поекспериментувати з цікавими рецептами млинців.

Млинці із заварним кремом

Інгредієнти:

Крем:

500 мл молока,

5 ст. л. цукру,

80 г пудингу,

50 г масла.

Тісто:

500 мл молока,

3 яйця,

1,5 скл. борошна,

1 ст. л. цукру,

1/2 ч. л. солі,

3 ст. л. олії.

Приготування:

Для тіста збити усі складові. Воно має бути як рідка сметана.

Для крему склянку молока з’єднати з пудингом. Решту молока закип’ятити із цукром. Тонкою цівкою влити пудинг із молоком. Довести до кипіння, помішуючи. Додати масло. Зняти з вогню. Можна також приготувати заварний крем за вашим рецептом.

З тіста посмажити налисники. Кожен гарячий млинець змащувати гарячим заварним кремом і згортати. Смакують такі налисники і теплими, і холодними.

Ажурні млинці

Інгредієнти:

0,5 л кефіру,

1 скл. молока,

1-2 яйця,

1,5 ст. л. борошна,

1 ст. л. цукру,

0,5 ч. л. солі,

1 ч. л. соди,

олія.

Приготування:

У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим). Додати яйце (якщо велике – одне, дрібне – два), цукор, сіль, соду і перемішати. Всипати борошно (приблизно 1,5 склянки), стільки, щоб маса була як хороша густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою влити в масу, помішуючи.

Якщо тісто вийшло рідким, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварена»). Додати 1-2 ст. л. олії, перемішати.

Перед випіканням змащувати сковороду олією.

Млинцевий яблучний пиріг

Інгредієнти:

500 г борошна,

3 яйця,

2 ст. л. цукру,

1 л молока,

1 ст. л. масла топленого,

2 ст. л. масла вершкового.

Для начинки:

1 кг яблук,

1,5 скл. цукру,

200-250 г джему (малиновий, смородиновий),

100 г сметани,

2 яйця.

Приготування:

Для млинців яєчні жовтки відокремити від білків і розтерти з цукром. Влити молоко, перемішати, додати розтоплене топлене масло і знову перемішати. Суміш поступово влити в борошно, розмішуючи, щоб не було грудок.

Яєчні білки збити в стійку піну і обережно ввести в тісто.

На розігріту і змащену шматочком масла сковороду тонким шаром наливайте тісто і випікайте млинці з обох боків до золотистого кольору. Готові млинці змастити маслом.

Яблука очистити і дрібно нарізати або натерти на великій тертці. Додати цукор, джем і перемішати.

У глибоку сковороду або роз’ємну форму, змащену маслом, укласти млинці, чергуючи їх з шарами яблучної начинки. Останній млинець укласти без начинки, змастити сумішшю сметани з яйцем і невеликою кількістю цукру.

Пиріг випікати за 220 °С до утворення рум’яної скоринки.

Гречані млинці

Інгредієнти:

3 скл. борошна пшеничного,

1/2 скл. борошна гречаного,

30 г дріжджів,

6 яєць,

4 ст. л. масла,

0,75 л молока,

1 ч. л. цукру,

сіль за смаком.

Приготування:

З пшеничного борошна, молока і дріжджів замісити опару. Покласти в тепло для бродіння. Щойно опара підійде, ввести жовтки, розм’якшене вершкове масло, цукор і сіль. Вимісити тісто.

Додати гречану муку і вимісити тісто до консистенції сметани. Покласти його в тепле місце, щоб піднялося. Білки збити і ввести у тісто, що підійшло.

На сковороді, змащеній маслом, випікати млинці. Подавати з ікрою або зі сметаною, смаженою цибулею, олією, солоним оселедцем.

18.03.2021


Переглядів: 1669

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21227)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17361)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14587)
• Допомога під час карантину [967] (14507)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14342)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14160)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14033)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14006)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14000)
• Живи до ста! [965] (13977)
• Бюджет і ми… [965] (13917)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13913)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13783)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13689)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13686)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13631)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13247)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13219)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (459)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (61)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (61)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (60)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (60)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (59)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (59)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (58)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (57)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (54)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (53)
• Постачали наркотики до колонії (53)
• П’яний водій збив пішохода (53)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (53)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (51)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"