Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

На думку шеф-кухарів:

Страви, які не можна замовляти в ресторанах

Зрозуміло, всі ресторани, кафе, бістро, пельменні і чебуречні поклянуться тобі, що в них замовлення можна зробити, просто навмання ткнувши пальцем в меню. Спробувавши принесене блюдо, ти заплачеш світлими сльозами захоплення і залишиш чайові, рівні трьом місячним зарплатам.

Проте відомі шеф-кухарі склали топ страв і продуктів, які краще не замовляти в ресторанах з різних причин: безпеки, способу приготування, якості вихідних продуктів.

Стейк прожарювання well done

«Кухарі зазвичай не люблять, коли відвідувачі замовляють добре просмажене м’ясо», – розповів директор з кулінарних досліджень Інституту кулінарної освіти США Джеймс Брішон. Тому, якщо потрібно приготувати м’ясо, використовуються жорсткі і тонкі частини.

Неспеціалізовані страви

Нескладно здогадатися, що якщо меню в ресторані по товщині може змагатися з томами Толстого і в ньому є страви з японської, італійської, гавайської та грузинської кухні, то, швидше за все, шеф-кухар добре вміє готувати тільки щось одне. І треба вважати себе везунчиком, щоб спробувати вгадати це з одного замовлення.

Приблизно та ж логіка діє для неспеціалізованих страв. Суші в стейк-заусі, піца в шашличній, хінкалі в італійському ресторані? Швидше за все, інгредієнти для цих страв зберігалися на кухні досить довго: навряд чи кухарям доводиться готувати їх часто.

Голландський соус

Голландський соус, він же соус холландез, – один з чотирьох класичних соусів французької кулінарії і неодмінний супутник яєць пашот. Як стверджує шеф Ентоні Бурден, його практично завжди готують заздалегідь.

Голландський соус дуже примхливий (до його складу входять яєчні жовтки, нагріті до 63 градусів) і вимагає особливих умов зберігання, які, на жаль, дотримуються далеко не у всіх ресторанах.

Яловичина вагю і кобе

Це Японська мармурова яловичина. За словами шефа Ентоні Бурдена, роллс-ройс у світі яловичини. Недобросовісні власники ресторанів можуть піти на підробку і видати за вагю дешевші відруби або взагалі продати тобі підроблений стейк.

Авторські бургери

«Звичайно, замовити бургер з фуа-грою або іншими вишуканими інгредієнтами здається привабливою перспективою, – сказав Джеймс Брішон. – Але на ділі для котлет бургерів використовуються найгрубіші шматки м’яса – від шиї, грудинки або ребер».

Так що найчастіше ти переплачуєш тільки за амбіції кухаря.

Трюфельне масло

«Трюфельне масло практично ніколи не має відношення до справжніх трюфелів, за нього ми повинні дякувати хімічну промисловість і синтетичні аромати», – говорить Джеймс Брішон. При цьому цінник всіх страв, до складу яких воно входить, виглядає непристойно високим абсолютно безпідставно.

Делікатес

«Ікра, фуа-гра, трюфелі та інші делікатеси дешевше купити в спеціалізованих магазинах, – пояснює Джеймс Брішон. – Який сенс переплачувати за страви в ресторані, до складу яких увійде в кращому випадку кілька грамів дорогого продукту, якщо за ті ж гроші можна насолодитися набагато більшою його кількістю у себе вдома».

Морське асорті

Шеф-кухар нью-йоркських ресторанів Aita і LaRina Сільвія Барбан застерігає від замовлення морепродуктів у понеділок.

«Ресторани отримують морепродукти щочетверга, напередодні вихідних. Так що те, що вам подадуть в понеділок, швидше за все, буде не дуже свіжим», – розповідає вона.

Страви, в назві яких є слово «по-домашньому»

«Який сенс замовляти в ресторані те, що ви можете з’їсти вдома?»- дивується шеф Ентоні Бурден.

Ресторани маскують прості, що не потребують особливій кулінарній майстерності рецепти під цим словом.

«Замовляйте те, що змусить ваші смакові рецепти вибухнути!», – рекомендує шеф.

08.04.2021


Переглядів: 1197

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (908)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"