До таких висновків експерти прийшли, провівши великомасштабний аналіз даних понад 1,4 мільйона людей з декількох країн світу. Зрештою було встановлено, що ті, хто регулярно вживав у їжу даний продукт, мали на 33?% нижчий ризик розвитку раку легенів.
Про те, що продукти, які містять велику кількість клітковини, а також йогурти – корисні людям із захворюваннями травного тракту і серцево-судинної системи, вчені підтвердили експериментально. Одним з таких досліджень стала проведена вченими з Китаю наукова робота, яка показала, що регулярне вживання йогурту може знизити ризик розвитку будь-якого виду онкології не менше, ніж на 19?%. На сторінках видання International Journal of Cancer команда китайських фахівців під керівництвом професора Ден Чженьхуа повідомляє, що введення у свій раціон достатньої кількості йогурту може запобігти або знизити ризик розвитку злоякісних новоутворень у стравоході, сечовому міхурі і товстому кишківнику.
Про високу ефективність йогурту, що захищає від розвитку аденоми у прямій кишці на 26?%, повідомляють вчені на сторінках популярного видання Cell. Крім цього, медичний журнал The Lancet повідомляє про те, що знизити ризик передчасної смерті і збільшити тривалість життя можна за допомогою вживання хоча б однієї порції молока або йогурту на день. У цьому разі шанси прожити довше збільшуються на 10-14?%.
Також експерти з Американської кардіологічної асоціації повідомляють, що серед жінок, які вживали близько 5 порцій йогурту на тиждень, ризик розвитку гіпертонії знизився на 20?%. Серед інших корисних властивостей йогурту вчені називають здатність даного продукту полегшувати симптоми вовчака, запобігати отруєння важкими металами, заповнювати організм необхідними вітамінами, а також підтримувати нормальну вагу.