У сотейнику з’єднати молоко і вершки, довести суміш до кипіння.
Після закипання молочної суміші, додати в неї шоколад і перемішати віночком, поки не вийде однорідне «шоколадне молоко».
В цей час жовтки з’єднати з цукром. Не припиняючи перемішувати, тонкою цівкою влити в масу молочну суміш.
Отриману суміш перенести знову в сотейник і, постійно помішувати вінчиком, на повільному вогні довести до температури 84 °С.
Якщо все зроблено правильно, виходить однорідний, злегка густий шоколадний крем. Ми залишаємо його остигати в холодильнику 3 – 5 годин.
Готувати в морожениці, поки суміш не стане густою. Викладаємо морозиво в формочки і заморожуємо в морозилці. Кожну ескімошку занурюємо в глазур: 200гр. чорного шоколаду, 30 мл олії, розтопиті на водяній бані, Щоб не перегріті шоколад.
Якщо немає морозивниці, заварюємо шоколадний крем без вершків, але додаємо 1ч.л.крохмалю (розводимо в холодному молоці). Суміш охолоджуємо 1-2 години в холодильнику, тоді збиваємо вершки до стійких пік і акуратно вводимо в шоколадний крем. А далі або заморожуємо в лотку, або викладаємо в формочки і робимо ескімо.