Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1021 від 01.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробки

Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробки

Навіть напис «органічний» не є показником хорошої якості. Існує кілька способів відрізнити справжній продукт від підробки.

М’ясні вироби

Почнемо з ковбас і сосисок, оскільки вони не тільки користуються великою популярністю, але і посідають перше місце за вмістом добавок і замінників, які тільки створюють ілюзію наявності м’яса в продукті.

Карагенан, часте вживання якого призводить до захворювань нирок, – один з таких компонентів. Його використовують для того, щоб утримати вологу. Простіше кажучи, ковбасу просто «накачують» водою для більшої ваги. У першу чергу це стосується виробів у вакуумній упаковці.

Перевірити наявність цієї добавки просто – натисніть сильніше. Якщо при цьому виступить рідина, значить, половину ціни становить саме вода.

Другий важливий показник – колір. Натуральні сосиски та ковбаси повинні бути рожево-сірими, але ніяк не яскраво-червоними або бордовими.

Масло

Масло повинно бути маслом. Спред і маргарин виготовляють з додаванням рослинних або тваринних жирів, які далекі від вершкових. Для того щоб перевірити, що за продукт перед вами, залиште куплене масло в розгорнутому вигляді на кілька хвилин. Якщо на поверхні виступлять краплини води, значить, це маргарин.

Молоко

Навіть звичайне молоко підлягає перевірці, через те, що сухе молоко або консерванти не є складовими натурального продукту. По-перше, добре молоко зберігається не більше 5 днів.

По-друге, кращий спосіб перевірити – додати в склянку молока ложку сметани. При використанні якісного продукту через деякий час вийде кисляк.

Сметана

Існує міф про те, що її якість залежить від густоти або жирності, але і першого і другого можна досягти штучно. Потрібно всього лише додати більше жиру (не вершкового) або згущувача.

З’ясувати, чи хороша сметана чи ні, можна, якщо додати одну ложку продукту в склянку окропу. Справжня сметана розчиниться, а вода стане схожою на молоко. Сметану, яка просто випаде у вигляді осаду, краще залишати на полиці супермаркету.

Мед

Мед легко розбавити або підробити, використовуючи сою або крохмаль. Важливо знати, що фальшивий мед посиніє, якщо додати в склянку з солодкими ласощами крапельку йоду!

Ікра

В ікру можуть нічого не додавати, якщо вона ніколи нею не була. Під виглядом ікри часто продаються підробки з морських водоростей. Таку ікру можна легко відрізнити від справжньої! Вона безслідно розчиняється в окропі, в той час як рибна ікра залишить білий слід за рахунок білка, який звертається при високій температурі.

Сир

Попри те, що видів сиру існує незліченна кількість, яскраво-жовтих і помаранчевих серед них немає, і це перша ознака підробки. Крім барвників в сир часто додають калієву селітру, яка відноситься до списку добавок категорії Е.

Вона негативно впливає на м’язовий тонус, нирки та серце, так що краще переконатися, що її немає в складі. І, звичайно, крохмаль. Як і у випадку з медом, нам допоможе йод: крапніть на шматочок сиру і перевірте, чи не посинів він.

Важливо! Пам’ятайте про те, що натуральні продукти мають менший термін придатності, ніж замінники. Переконайтеся, що вони називаються своїми іменами!

Наприклад, «згущене молоко», а не «згущенка», «сир», а не «сирний продукт», сметана, а не «сметанка».

Намагайтеся не купувати продукти з зменшувально-пестливими суфіксами в назвах, тому що вони позбавляють виробника від відповідальності за невідповідність вмісту державним стандартам.

01.07.2021


Переглядів: 423

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21222)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17355)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14581)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14338)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14155)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14028)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14002)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13992)
• Живи до ста! [965] (13974)
• Бюджет і ми… [965] (13915)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13908)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13779)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13680)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13629)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13240)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13214)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (360)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (57)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (56)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (56)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (56)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (54)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (53)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (47)
• П’яний водій збив пішохода (45)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (44)
• Постачали наркотики до колонії (44)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (44)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (44)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (42)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"