№1022 від 08.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Ці кілька властивостей персиків доведені наукоюЗдається, що персики – це суцільний цукор. Але насправді в них багато ключових поживних речовин. Крім солодких вуглеводів, у персиках є жири, білки, вітаміни А, С, Е, К, фолати (вітамін В9, який у синтетичному вигляді відомий під назвою фолієва кислота), ніацин (він – це вітамін В3, або РР) і багато іншого. Персики допомагають профілактувати закрепи і діарею Персик середніх розмірів (з вагою, що досягає 150 г) містить трохи понад 2 г клітковини – неперетравлюваних харчових волокон, які необхідні для здорового травлення. Клітковина покращує перистальтику кишківника, допомагаючи залишкам перетравленої їжі не залежуватися, а просуватися на вихід. Завдяки цьому формується більш м’який стілець і знижується ризик виникнення закрепів. Та ж клітковина поглинає зайву воду і таким чином допомагає не допустити появу діареї. Крім того, харчові волокна служать живильним середовищем для корисних бактерій, що живуть у шлунково-кишковому тракті. Не знімайте з персика шкірку перед вживанням: у ній міститься більша частина клітковини. Борються з передчасним старішанням і окислювальним стресом Вітаміни А, С, а також рослинні сполуки флавоноїди, на які багаті персики, – відомі антиоксиданти. Ці речовини здатні зменшувати кількість вільних радикалів, що ушкоджують молекули органів і тканин. Процес пошкодження називається окислювальним стресом, а фізіологи схильні пов’язувати його з прискореним старішанням і розвитком таких небезпечних порушень, як деменція, різноманітні аутоімунні розлади, хвороби серцево-судинної системи і рак. Покращують стан шкіри Рослинні сполуки кераміди, які виявлені у персиках, допомагають шкірі надійніше утримувати вологу. А це означає, що люди, які регулярно їдять персики, краще захищені від появи зморшок, пігментних плям, шкірних подразнень. Слід зауважити, що дослідження, яке підтверджує даний ефект, проводилося «у пробірці» – тобто на зразках шкіри. Проте вчені налаштовані оптимістично і не бачать ніяких причин, через які той самий зволожуючий ефект не повториться і у людей – любителів персиків. Можуть служити профілактикою деяких видів раку Шкірка і м’якуш персика багаті на кавову кислоту – антиоксидант, який має яскраво виражені протиракові властивості. Інші антиоксиданти, що містяться у цих фруктах, – поліфеноли – уповільнюють ріст і поширення ракових клітин, зокрема за наявності раку молочної залози. Здатні зменшити симптоми алергії Коли ми зіштовхуємося з алергеном, наша імунна система починає виробляти гістаміни. Ці речовини викликають неприємні симптоми – кашель, нежить, чхання, сльозливість очей. Деякі дослідження демонструють, що з’їдений персик здатен знизити викид гістамінів у кров і таким чином зробити алергічну реакцію менш вираженою. Добре впливають на імунітет і прискорюють загоєння ран У одному персику середніх розмірів міститься майже 15?% денної норми вітаміну С. Аскорбінова кислота має багато підтверджених ефектів, які відбиваються на стані здоров’я. У тому числі – підвищенні імунітету. Вітамін С стимулює вироблення лейкоцитів – білих кров’яних тілець, які допомагають захищати організм від інфекцій. Також відомо, що він покращує процес загоєння шкірних ран.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |