Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1025 від 29.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

4 чудових способи заготівлі зелені на зиму

4 чудових способи заготівлі зелені на зиму

Всім відомо скільки корисних мікроелементів міститься в пряній зелені. Як зберегти цю користь до зимових холодів, коли ми особливо маємо потребу вітамінів? Найвідоміший метод – це сушка, але він не єдиний! Виявляється зелень можна ще заморозити, зробити з неї готові пасти і соуси і навіть засолити!

Засолювання

Пучки зелені промиваємо і обсушуємо. Якщо стебла товсті і жорсткі, їх можна підрізати. Далі старанно подрібнюємо зелень за допомогою ножа.

Після цього або розміщуємо нарізане в банку і пересипаємо шарами солі, або відразу всипаємо сіль, перемішуємо, а вже потім перекладаємо в банки. Солі потрібно 1/3 від ваги зелені. Наприклад, на 300 грамів зелені – 100 грамів солі.

Закладаючи солону суміш в банку (яка повинна бути чиста і суха), гарненько утрамбовуємо зелень ложкою. Згодом вміст дещо зменшиться в обсязі, і при необхідності можна буде докласти наступну порцію. Зберігати щільно закриті банки потрібно в холодильнику.

Слід пам’ятати, що суміш виходить досить солоною, тож солі при приготуванні знадобиться менше звичайного.

Заморозка

Про цей спосіб тривалого зберігання запашних трав знають багато. Зелень миють, просушують, а потім дрібно нарізають. Заморожувати сировину можна в пластикових пляшках з широкою шийкою, харчових контейнерах і навіть звичайних поліетиленових пакетах. На жаль, негерметична тара пропускає сторонні запахи, які при тривалому зберіганні може увібрати в себе зелень. Набагато краще заморозка зберігається в зіп пакетах і вакуумних контейнерах.

Самим же ідеальним варіантом є пакети для запаювання і вакуумації. Саме в них продукти займають мінімум місця і можуть зберігатися не один сезон.

Кропова паста

Для цього методу заготовки знадобиться блендер або кухонний комбайн. Для отримання 1 літра соусу 500 гр. кропу промиваємо, обсушуємо, довільно нарізаємо і відправляємо в чашу для перемелювання. Туди ж додаємо: 20 гр. солі, 10 гр. цукру, цедру половини лимона, 2 чайні ложки лимонного соку, 50 гр. очищеного часнику і 300 гр. улюбленої рослинної олії.

Суміш подрібнюємо до однорідного стану. Потім розливаємо в чисті сухі банки, не доливаючи до верху. А потім зверху заливаємо рослинною олією, шар якої повинен вийти не менше 1 см. після цього закриваємо тару будь-якими кришками і зберігаємо в холодильнику.

Такий соус, схожий на песто, ідеально підходить для макаронів, страв з овочів, картоплі, м’яса, птиці, риби, а також в якості заправки для перших страв і добавки до соусів.

Пряний соус з оливками

Технологія приготування даного соусу ідентична, описаному вище, але інгредієнтів знадобиться більше. До 300 гр. суміші з кропу, петрушки і кінзи додайте кілька гілочок м’яти (замість неї можна брати базилік, шавлію, чебрець або розмарин). Крім того, в чашу блендера додаємо по 10 гр. солі і цукру, цедру 1/2 лимона або 1 лайма, 1 ч.л. лимонного соку, 35-40 грамів очищеного часнику, 150-160 гр. зелених оливок без кісточок і 120-150 грамів рослинної олії на ваш смак (в ідеалі – оливкової).

Після того, як всі інгредієнти стануть гомогенною пастою, розливаємо її по банках, зверху доливаємо рослинну олію, закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику. Такий соус ідеально підійде для макаронів, картоплі, рису, бобових, м’ясних стейків і курки.

29.07.2021


Переглядів: 1179

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 04.07.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....

¤ 
Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Діяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.

Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....

¤ 
У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

На Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.

Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23349)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19285)
• Допомога під час карантину [967] (16415)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16179)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15912)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15805)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15757)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15726)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15720)
• Живи до ста! [965] (15606)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15558)
• Бюджет і ми… [965] (15487)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15422)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15392)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15207)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15163)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14993)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14867)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1195)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1158)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1110)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (953)
• У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів (507)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (343)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (329)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (310)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (243)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (173)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (152)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (140)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (140)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (126)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (117)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"