Пропорції на око, але в приготуванні все дуже зрозуміло описано.
Чорну смородину промити, обсушити. Складіть у велику скляну банку і залийте горілкою (щоб закрити всі ягоди). Закрити кришку і поставте в темне сухе місце.
В середині грудня (не раніше), вилийте смородину і алкоголь у велику каструлю. Потовчіть толкушкой для пюре, щоб з ягід виділилося якомога більше соку. Після цього протерти через дрібне сито. Ягоди можна придушити погружним блендером, але потім потрібно буде ретельніше фільтрувати всі дрібні частинки. На кожні 500 мл процідженого соку з горілкою (як можна більш прозорого) додати 300 г цукру і 125 г додатково горілки. Повільно доведіть до кипіння, знімаючи піну, що утворюється. Цукор повинен повністю розчинитися, рідина повинна стати подібною до сиропу. Не переваріть, інакше у вас вийде желе. Після охолодження, лікер ще загусне.
Поки лікер ще гарячий, перелийте в стерилізовані банки або пляшки. Зберігати в темному сухому місці.