До кефіру додаємо сіль, цукор, дріжджі, борошно. Замішуємо тісто, додаємо олію. Залишаємо тісто для підйому.
М’ясо ріжемо кубиками, цибулю чверть кільцями, моркву натерти на тертці. Свіжу капусту шаткуємо соломкою. В каструлі розігріваємо олію і кладемо м’ясо. Додаємо цибулю до м’яса і смажимо ще хвилини 2, додаємо моркву, смажимо ще хвилини 2. Солимо, перчимо за смаком і додаємо квашену капусту. Смажимо на середньому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи. Тепер додаємо свіжу капусту і смажимо ще хвилин 5, як капуста зменшиться в розмірі, вливаємо воду і залишаємо тушкуватися на середньому вогні хвилин 10-15.
За цей час займемося тістом. Тісто обминаємо і розгортаємо в пласт, товщиною приблизно 5-7 мм. Змащуємо олією і загортаємо рулетом. Розрізаємо на шайбочки. Капусту утрамбовуємо, за потреби додаємо ще води (щоб покривала капусту на 1 см), кладемо пампушки і закриваємо щільно кришкою. Тушкуємо хвилин 40 хвилин. Знімаємо обережно кришку і змащуємо штрудлики зеленню з часником