Про те, що вживання гарячого шоколаду забезпечує профілактику серцевого нападу, заявили вчені Дюссельдорфського університету. Їх випробовувані, люди віком від 35 до 60 років, частково пили під час випробувань напій, що містить компоненти какао (флаваноли), частково – напій-плацебо. У результаті було зроблено висновок, що люди, які вживали напій з флаванолами, мали більш низький кров’яний тиск, більш низький рівень холестерину і меншу жорсткість артерій, ніж інші учасники.
Дослідники заявили, що «речовини, які містяться у какао, гарячому шоколаді, допомагають дорослим людям підтримувати своє серце і кровообіг у гарному робочому стані».
На їх думку, регулярне споживання такого напою знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця і потенційно смертельного серцевого нападу.
Також вчені зазначають, що у людей, які вживають багатий на какао-флаваноли напій, кровоносні судини краще переносять напругу, що викликається психічним стресом. Вони припускають, що какао позитивно впливає на мембранний шар клітин – ендотелій, що вистилає порожнини серця і судин. Експерти пояснюють, що коли ендотелій перебуває у оптимальному стані, це знижує ризик розвитку захворювань периферичних судин, інсульту, серцевих захворювань, діабету, ниркової недостатності, тромбозу, а також важких вірусних інфекційних захворювань.