Досвідчені дачники за роки практики накопичили солідний багаж знань на цю тему.
Городники знають, що основа здорової розсади – це підгодівля. Прихильники органічного землеробства зупиняють свій вибір на натуральних інгредієнтах.
Так, під час посадки насіння дачники удобрюють землю перетертою шкаралупою яєць. На один стаканчик городники беруть 1 ч. л. підгодівлі.
Важливо перемолоти шкаралупу якомога дрібніше, тому що від цього залежить засвоюваність. Дрібного помелу можна домогтися, наприклад, за допомогою радянської кавомолки.
При висадці розсади на грядки з грудкою землі з стаканчика, рослини продовжать отримувати корисні мікроелементи з борошна. Процес може тривати до кінця плодоношення.
Особливий відгук вдається отримати від томатів. Культура любить кальцій, якого дуже багато в шкаралупі, тому дачники неодноразово фіксували суперврожайність під час використання даної підгодівлі.