Лікарі повідомили, що часте вживання білого рису може сприяти підвищенню артеріального тиску. Вони пояснили, що дестабілізація артеріального тиску пов’язана зі збільшенням в’язкості крові. Кров, своєю чергою, густішає через підвищення рівня глюкози.
Медики нагадали, що білий рис належить до продуктів, які є багатими джерелами рафінованих вуглеводів і мають високий ГІ (глікемічний індекс). Так само, як десерти і борошняні вироби, білий рис провокує різкі коливання концентрації рівня цукру у крові, і якщо його рівень часто залишається високим, це призводить до згущення крові і збільшення тиску на стінки судин.
Крім можливого ризику розвитку гіпертонії, велика кількість рафінованих вуглеводів підсилює схильність людей до захворювання на цукровий діабет, додали лікарі.
«Переходьте на бурий рис, він дуже корисний», – порадили медики.