№1059 від 17.03.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Фольга чи пергамент?Тонкощі приготування різних страв в духовціВ арсеналі господині, яка часто використовує духовку, завжди є фольга і пергамент. Їх застосування істотно спрощує догляд за духовкою і дозволяє швидше очистити листи і форми для випічки. Запечені м’ясо і риба, овочі, домашня випічка – все це вимагає певних умов обробки. Найцікавіше про фольгу і пергаментний папір Харчова фольга може мати різну щільність. У деяких її різновидів одна сторона має спеціальне покриття, що не дозволяє їжі прилипати. Таку фольгу зручно використовувати для страв у рецептуру яких входить сир або для отримання ідеальної скоринки. Головне не переплутати: покриття знаходиться на матовому боці. Навіть при відсутності покриття можна уникнути прилипання продуктів. Для цього досить змастити фольгу зсередини маслом. Що стосується паперу для випікання, то змащувати її маслом нема потреби. До якісного пергаменту продукти не прилипають в принципі. Винятком може стати дуже липке і рідке тісто. У такому разі папір варто присипати невеликою кількістю борошна. Чому і коли віддати перевагу Завжди варто пам’ятати про те, що пергамент не використовується для приготування страв при температурі вище 210 оС. Не використовують пергамент і там, де потрібно загорнути продукти, практично повторюючи їх форму. Картопля або буряк у фользі будуть більш м’якими і соковитими. Для м’яса і птиці краще використовувати товсту фольгу. Загортати їх потрібно після обробки спеціями і приправами або витримки в маринаді таким чином, щоб залишилися невеликі отвори для доступу повітря. Приблизно за пів години до закінчення готування розвертають фольгу, щоб м’ясо або птах підрум’янилися. Ще одна хитрість – якщо пергаментний папір намочити і накрити овочеве рагу – то овочі будуть запікатися, а не тушкуватися, як наприклад було б з фольгою. Для парової риби з овочами краще вибрати пергамент, розклавши його по кишеньках порційно. При бажанні отримати зарум’янену рибу використовують фольгу. Для випічки в основному використовують пергамент, вистилаючи їм дно форми і змащуючи окремо бортики. Винятком стане брауні. Щільну фольгу можна використовувати також замість форми для отримання фігурної випічки.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |