«Кухні працюють з 5-ї ранку й допізна, оскільки о 7.30 вже видається сніданок. У приготуванні гарячого харчування беруть участь працівники їдалень декількох шкіл, а також закладів профтехосвіти», – розповідає організаторка гарячого харчування Олена Хотенко.
Функціонування кухонь та забезпечення продуктами харчування, стало можливим завдяки небайдужим рівнянам, фермерам та представникам бізнесу, які щодня забезпечують необхідними продуктами кухні та поповнюють склади.
А вже готують кухарки, які працюють у три зміни. Допомагають і волонтери.
«Готуємо тричі на день. На обід сьогодні – уха, гречка, відбивна та компот. На вечерю – ячнева каша, тушкована курка та салат з буряка. Щодня хлопцям нарізаємо сало. Переконані, наші захисники відчувають нашу підтримку», – розповідають кухарі.
Далі їжу сортують і везуть до воїнів територіальної оборони та у військові частини.