Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1062 від 07.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Липень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Картопляний і кукурудзяний крохмаль: у чому різниця і як замінити

Картопляний і кукурудзяний крохмаль: у чому різниця і як замінити

Чим кукурудзяний крохмаль відрізняється від картопляного? Який крохмаль у які страви додавати? Чи можна один замінити іншим?

Крохмаль буває різних видів. Найчастіше у кулінарії використовують картопляний і кукурудзяний. Його зазвичай використовують як загущувач. У складі продуктів його позначають як Е1404.

Кукурудзяний крохмаль на відміну від картопляного не містить глютен, що дозволяє застосовувати його в дієтичному харчуванні. А ще два види крохмалю мають дещо різні властивості і ступінь загущення.

Різний крохмаль – різні властивості

Найбільшу щільну консистенцію забезпечує рисовий крохмаль, за ним йде картопляний, ще більш ніжну консистенцію дає кукурудзяний. Якщо взяти однакову кількість картопляного та кукурудзяного крохмалю і зварити кисіль, то перший буде густий і прозорий. А кисіль на кукурудзяному крохмалі буде більш мутний і рідкуватий, оскільки картопляний крохмаль більш в’язкий, ніж кукурудзяний.

Традиційно картопляний крохмаль найчастіше використовують для приготування несолодких страв, а кукурудзяний – для приготування солодких страв.

Для ніжних десертів і соусів краще використовувати саме кукурудзяний крохмаль. Він надає більш гладку структуру. З кукурудзяним краще готувати випічку і солодощі, він забезпечує м’яку і ніжну текстуру. Однак з нього не вийде густий кисіль. Картопляний крохмаль сильніше згущує рідини, ніж кукурудзяний. Також його варто додавати у пісочне тісто (щоб воно було більш розсипчастим), у випічку з сиром.

Картопляний крохмаль здатний згущувати рідини при середніх температурах, а для кукурудзяного потрібна висока температура.

Кукурудзяний крохмаль робить страви дещо мутними, а картопляний практично не впливає на колір і на смак.

Як застосовувати

З яким би крохмалем ви не працювали, пам’ятайте деякі нюанси. Перед роботою крохмаль обов’язково просійте. У тісто крохмаль краще додавати разом з борошном і какао, просіюючи їх. Додавання крохмалю робить страву «без смаку», тому збільште дозу цукру, спецій тощо.

У жодному разі не додавайте крохмаль відразу в гарячу страву: його перед використанням треба розчинити у холодній воді. При приготуванні соусів або киселів загущувач слід додавати строго в кінці приготування, після чого відразу зменшувати вогонь або прибирати його зовсім. Це пов’язано з тим, що при тривалому нагріванні картопляний крохмаль втрачає свої властивості і блюдо починає знову розтікатися.

Також обидва види крохмалю можна розмішувати у маслі. Є рецепти, згідно з якими треба крохмаль обсмажити з маслом на сковороді і потім розводити. Ще один варіант застосування – у паніровці зі спеціями. Так, у крохмалі можна панірувати овочі, м’ясо, рибу, сирники і котлети.

Замінювати один крохмаль іншим не бажано і вважається, що не професійно. Але якщо все-таки необхідно, беріть у пропорції 1:1,5 (одну частину картопляного крохмалю слід замінити 1,5 частинами кукурудзяного).

Для продуктів з тривалим нагріванням під час приготування краще вибрати саме крохмаль з кукурудзи. Для киселю ж краще взяти саме картопляний крохмаль, оскільки кукурудзяний зробить його каламутним.

07.04.2022


Переглядів: 842

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1179 від 24.07.2024p.
¤ 
Під час купання можна підхопити небезпечну хворобу!

Під час купання можна підхопити небезпечну хворобу!

Влітку під час купання або риболовлі можна заразитися небезпечним захворюванням – лептоспірозом. Його буває складно діагностувати, адже лептоспіроз часто маскується під грип чи COVID-19, а іноді має безсимптомний перебіг....

¤ 
Автопригода на Дубенщині: травмувалися двоє осіб

Автопригода на Дубенщині: травмувалися двоє осіб

Автопригода сталася 13 липня близько 20:30 у селі Підлужжя....

¤ 
Під час розкопок на Рівненщині віднайшли споруду X століття

Під час розкопок на Рівненщині віднайшли споруду X століття

Контури господарської будівлі орієнтовно X століття виявили під час археологічних досліджень на території культурно-археологічного центру «Пере­сопниця»....

¤ 
На Рівненщині безкоштовно лікують безпліддя

На Рівненщині безкоштовно лікують безпліддя

На Рівненщині вже понад 150 пар звернулися за цією послугою, проходять обстеження та лікування. Це передбачено програмою медичних гарантій НСЗУ, а відтак усі витрати покриває держава....

¤ 
«Українська команда» на IV Київському форумі волонтерів отримала відзнаку за підтримку волонтерського руху

«Українська команда» на IV Київському форумі волонтерів отримала відзнаку за підтримку волонтерського руху

Це важлива нагорода для нашої команди. Вона свідчить про те, що наша праця та допомога, яку «Українська команда» надає військовим та цивільним з перших днів широкомасштабної війни, – дійсно потрібна і корисна....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21792)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17859)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14995)
• Допомога під час карантину [967] (14899)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14724)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14559)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14465)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14426)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14413)
• Живи до ста! [965] (14369)
• Бюджет і ми… [965] (14314)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14296)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14187)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14105)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14075)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14008)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13625)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13622)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Українська команда» на IV Київському форумі волонтерів отримала відзнаку за підтримку волонтерського руху (297)
• Поліцейські викрили рівнянина на перевезенні безакцизних товарів (67)
• Як Рівне стало переможцем спільного проєкту UNDP в Україні та GIZ? (66)
• Під час розкопок на Рівненщині віднайшли споруду X століття (66)
• На Рівненщині безкоштовно лікують безпліддя (66)
• Під час купання можна підхопити небезпечну хворобу! (65)
• Автопригода на Дубенщині: травмувалися двоє осіб (65)
• Крем-суп з кабачків (65)
• Шахраї ошукали подружжя пенсіонерів майже на 100 тисяч гривень (62)
• Чай від всіх бід (61)
• Яке вершкове масло корисніше – (59)
• Що не можна робити у спекотну погоду? (59)
• Як правильно заварювати зелений чай у пакетиках? (59)
• Прості лайфхаки домашнього педикюру (58)
• Як очистити м’ясо та рибу від небезпечних антибіотиків? (56)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"