Заздалегідь замочити сухофрукти у бренді чи сиропі, відкинути на друшляк і дати повністю стекти. Шоколад порубати.
У чаші кухонного комбайна змішати молоко, яйця та подрібнені дріжджі насадкою «весло». Добре перемішати протягом кількох хвилин. Потім додаємо цукор, сіль, борошно, спеції, змінивши насадку на «гачок». Перемішуємо 5 хвилин на першій швидкості, поки тісто не перестане прилипати до стінок чаші. Продовжуючи перемішувати, по шматочках додаємо вершкове масло кімнатної температури. Новий шматочок додаємо щоразу тільки після того, як перший розійшовся у тісті. На це може піти хвилин 15. Вимішуйте ще хвилин 8. Тісто має стати гладким, ніжним, блискучим і трохи шовковистим на дотик.
В останню чергу додайте цукати, родзинки та шоколад, перемішайте лише до об’єднання. Викладіть готове тісто у миску для розстойки та залиште на 2 години у теплому місці.
За дві години тісто збільшиться у розмірі вдвічі.
Злегка обімніть його, викладіть на робочу поверхню і, відриваючи по шматочках 50-60 г, скачайте круглі булочки. Викладіть їх на лист, застелений пергаментним папером.
Залишіть на 20-30 хвилин, потім змастіть поверхню булочок сумішшю з яйця та молока і випікайте при 170оС близько 20-25 хвилин, до золотистого та рум’яного кольору.
Коли булочки трохи охолонуть, змастіть поверхню хрест на хрест розтопленим шоколадом або помадкою із цукрової пудри, соку лимона, прянощів та цедри і подавайте з чаєм або склянкою з молока.