№1064 від 21.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Панетоне:рецепт паски за європейськими традиціямиХочете здивувати своїх рідних оригінальним і новим смаком паски, але не знаєте, як це зробити? Приготуйте італійську паску панетоне, її рецепт простий, а найголовніше - не вимагає багато витрат. Панетоне – це традиційний міланський різдвяний пиріг з солодкого дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів і горіхів Інгредієнти: вода або молоко – 240 мл; цукор – 120 г; дріжджі свіжі – 25 м або сухі – 10 г; масло вершкове – 120 г; яйця – 2 шт.; жовтки яйця – 3 шт.; лимонна або апельсинова цедра – 2 ч. л.; сушені ананаси – 120 г; родзинки – 180 г; ванілін; кедрові горіхи – 90 г; борошно – 720 г; сіль – 1 ч. л.; олія. Приготування: У великій ємності готуємо тісто: змішуємо тепле молоко або воду (але не вище 40 градусів, інакше дріжджі можуть загинути) з 1 ч. л. цукру і 25 г свіжих дріжджів або 10 г сухих. Залишаємо на 5 хвилин, щоб трохи підійшло. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і цукор. Окремо збиваємо 2 яйця і 3 жовтки. Тепер натираємо 2 ч. л. цедри. Італійський панетоне готується з лимонною цедрою, але ви можете використовувати також апельсинову. Вона додасть випічці більш солодкий аромат. Змішуємо цедру, сухофрукти, ванілін, горішки і 1 ч. л. борошна. У тісто, яке вже трохи підійшло, додаємо розтоплене масло з цукром і вимішуємо. Вливаємо збиті яйця і знову вимішуємо. Просіваємо 360 г борошна, додаємо сіль. Вимішуємо так, щоб опара була без грудочок. Додаємо суміш сухофруктів і борошно невеликими порціями. Вимішуємо близько 8-10 хв. Кожен раз тісто поводитиметься по-різному, тому вам може знадобитися ще трохи борошна. Сміливо додавайте. Отже, опара повинна стати однорідною, м’якою та еластичною. Вона не повинна прилипати до рук. Кладемо тісто в миску, змащену рослинною олією. Накриваємо і залишаємо на 1,5-2 години, щоб воно підійшло приблизно у 2 рази. Поки наша опара підходить, вирізаємо з пекарського паперу заготовки для формочок. Змащуємо їх рослинною олією, викладаємо папір на дно і всі сторони. Обсяг формочок, приблизно, 1 л. Кількість – 2-3 шт. Також можете приготувати більше формочок, але з меншим об’ємом. Перевіряємо тісто, перекладаємо його на поверхню, посипану борошном. Поділяємо на дві однакові частини. Формуємо рівні кульки, накриваємо і залишаємо приблизно на 5 хвилин. Після того розкладаємо їх формочки. Верх тіста змащуємо рослинною олією. Залишаємо на 30-50 хв. Обсяг тіста повинен збільшитися у 2-3 рази. Розігріваємо духовку до 180 оС. І, нарешті, випікаємо вишукану італійську паску 35-45 хв. Коли верх добре зарум’яниться, дістаємо з духовки, перевіряємо готовність, виймаємо з форм і даємо час охолонути. Поливаємо паску цукровою глазур’ю або посипаємо цукровою пудрою, і прикрашаємо на свій смак.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |