Червоний оцет в порівнянні з білим набагато дорожчий, бо його отримують з досить елітних сортів вин, які були наведені трохи вище. Його зберігання відбувається в спеціальних дерев’яних бочках, як у випадку з вином, і дозрівання оцту в результаті приходить через 12 років. У випадку з білим оцтом, то тут все досить просто, бо він більш скоростиглий і спосіб його приготування не вимагає великих витрат, за рахунок чого вартість на нього набагато нижча.
Терміни придатності в оцтів можуть бути абсолютно різними. Так, наприклад, яблучний оцет може зберігатися не більше 2 років, а ароматизовані спиртні оцти придатні для вживання тільки протягом 12 місяців. Що стосується інших, то їх термін зберігання може бути досить довгим, особливо винні види, чиї властивості будуть ставати тільки кращими, як у хорошого коньяку або вина.
Також варто розповісти про білий оцет, який є продуктом без терміну придатності. Якщо купити його і закинути на дальню полицю на кілька років і після розкрити, то вживати його можна буде навіть у даному разі. Згодом смаки стануть ще яскравішими і приємнішими, що абсолютно не зашкодить вашому здоров’ю. Його можна буде використовувати для заправок різних маринадів або ж для прибирання будинку. Причина такого неймовірного явища полягає в тому, що виготовляється він з особливих сортів білих вин, які з часом стають тільки кращими за власною витримкою.