Миємо фрукти, виймаємо кісточку, викладаємо на тарілку зрізом вверх. А далі в’ялимо так само, як і томати: 4 підходи по 5 хвилин при 100 % потужності мікрохвильовки. Тільки різниця в тому, що тут сік зливати немає потреби, так як сік, що виділяється, є густим та солодким, що покращить смак готового продукту – сливи будуть скоріше нагадувати цукати. Після останнього етапу в’ялення сливи гарячими (холодними важко зняти з тарілки) викладаємо в стерилізовані баночки.
Для закусочного варіанту або для гарячих, м’ясних страв готові сливи присипаємо сіллю та тим’яном (він тут ідеально пасує) та заливаємо гарячою олією. Можна додати сушений пластівцями часник та базилік, можна розмарин, але обов’язково вся зелень має бути сушена.
Відразу закриваємо кришками та зберігаємо в прохолодному місці.