Фахівці констатують: чим менше у людини хронічних захворювань, тим вище її шанси стати довгожителем. Дану особливість здоров’я вони в тому числі пов’язують з вживанням «золотистого напою» – ромашкового чаю.
Напій являє собою чай, приготований з квіток ромашки. Згідно з новим оглядом досліджень, який був виконаний чайною консультативною групою, пиття ромашкового чаю знижує ризик серцевих захворювань.
«Цей золотистий напій може значно знизити рівень холестерину і допомогти поліпшити рівень глюкози, інсуліну та ліпідів у крові».
Дану властивість чаю з ромашки вчені вважають дуже важливою, оскільки високі рівні холестерину і цукру в крові є попередниками серцевих захворювань.
В огляді вчені аналізували позитивний вплив на організм трьох трав’яних чаїв – ромашкового, з шипшиною і з м’ятою. Експерти дійшли висновку, що ромашка ефективно допомагає вирішити проблему поганого сну, підвищеного занепокоєння і тривожності, які сприяють розвитку серцевих захворювань, погіршують роботу мозку. Крім того, завдяки даній дії чаю з ромашки, зменшується проблема компульсивного переїдання, з якою асоціюються зайва вага і підвищений холестерин.