Моркву ріжемо на брусочки, цибулю півкільцями. Каструлю поставити на вогонь, вилити олію, викласти цибулю і обсмажити її до легкого золотистого кольору (хвилини 3-4), потім додати фарш і обсмажити 5 хвилин, додати моркву і ще 5 хвилин обсмажити разом, перемішуємо постійно, щоб фарш не злипся.
Спеції змішати з 1ч.л. солі. В каструлю з фаршем та овочами додати суміш спецій, влити 100 мл води, перемішати, накрити кришкою та на середньому вогні тушкувати 40 хвилин.
Рис промити і відкинути на друшляк. На тушкований фарш з овочами викласти рис, розрівняти по всій поверхні (не перемішувати з фаршем!) і залити 250 мл окропу. Накрити кришкою. Перші 2 хвилини після закипання рису готувати його на великому вогні, потім вогонь зменшити до середнього і доварити до готовності, поки рис не вбере всю воду, в середньому це 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності викласти зверху зубчики часнику і втопити їх у каші.
Вогонь вимкнути, рис перемішати. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин.