Відклеїти марку від конверта легше простого за допомогою мікрохвильовки. Для цього конверт необхідно намочити і відправити в мікрохвильовку на 20 секунд. Наклейка легко відійде, якщо її підчепити нігтем.
Якщо вам складно почистити фрукт або овоч, його можна надрізати і відправити в мікрохвильовку на 2 хвилини на середню потужність. Після, шкірка з продукту злізе дуже легко.
У мікрохвильовці можна простерилізувати банки. Для цього ємності ретельно вимиваються, наповнюються невеликою кількістю води і відправляються в піч так, щоб вони не торкалися один одного. Залишати в мікрохвильовці їх потрібно на 3 хвилини на найбільшій потужності. За цей час вода закипить і простерилізує ємності.
Якщо ваші спеції лежать вже довгий час і втратили свій первісний аромат, ситуацію також виправить мікрохвильовка. Для цього прянощі відправляють в піч на 15 секунд на максимальній потужності.
Під час різання цибулі починають текти сльози, які зупинити не так просто. Уникнути цього можна, якщо овоч почистити, зрізавши з нього верхню і нижню частину і відправити в піч на 30 секунд. Після охолодження овоча його можна починати шинкувати.