Небажано позбавлятися від печії за допомогою молока і соди. Про це розповіли гастроентерологи.
Для зняття симптомів часто радять пити молоко. Дійсно, цей напій допомагає змити кислоту зі стінок стравоходу і заспокоїти слизову шлунку. Однак молоко саме стимулює вироблення шлункового соку – полегшення може швидко змінитися новим нападом печіння, – попереджають лікарі.
Крім того, фахівці нагадують, що цей метод протипоказаний людям з непереносимістю лактози – молочного цукру.
Як зазначають гастроентерологи, другий за популярністю рецепт – вода з содою – також є небажаним.
Як і у випадку з молоком, позитивний ефект тут тримається недовго. При контакті з содою в шлунку виробляється вуглекислий газ. Орган збільшується в розмірі, а печія повертається. Часте вживання соди також небезпечне порушенням водно-сольового балансу в організмі, – зазначили фахівці.