Курку солимо смачною сіллю, якщо готової немає, берете звичайну і перемішуєте з травами, сухим часником, паприкою та іншими радощами. Не забуваймо зробити всі ці дії і всередині курки. Кладемо у форму для запікання філейкою догори, наливаємо туди 80-100 мл білого вина (можна розвести навпіл з водою), ставимо форму в духовку на 180-200°С і вільні на 30-40 хвилин. Форма має бути компактною, це важливо для продовження.
За 20 хвилин до закінчення приготування курки приступаємо до рису.
У каструлю наливаємо 2 ст.л. оливкової олії і кидаємо туди 2 подрібнені зубчики часнику. В ідеалі, якщо у вас у морозилці зберігається зелень, заморожена разом з олією – кидайте такий зелений кубик у каструлю також. Швидко розмішуємо, додаємо ½ ч.л куркуми та щіпку паприки, і одразу висипаємо рис, 3/4 склянки. Солимо на ваш смак. Швидко все це обсмажуємо, помішуючи, і заливаємо окропом. Води беремо в 2 рази більше за рис. Варимо рис 15-17 хв на маленькому вогні.
Дістаємо курку. Обережно виймаємо із форми. У всі соки кладемо наш рис, розрівнюємо. Шар повинен бути приблизно 2.5-3 см (пам’ятаєте про компактну форму?). Кладете зверху курку блідою спиною нагору і відправляєте назад у духовку на режим конвекції на 10 хвилин при температурі 200°С. Якщо конвекції немає, то просто підніміть температуру та курку вище. Через 10 хвилин переверніть курку філейкою догори, дайте ще 2 хвилини і вимикайте.