Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Бастурма

Бастурма

На 1кг м’яса потрібно 200 г солі

.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний сік не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини - десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Тепер робимо чаман. Для нього беремо 50 г пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1 ст.л.солодкої паприки, 0,5 ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5 ч.л.солі, 4-5 зубчиків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За цей час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками.

18.05.2023


Переглядів: 311

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21224)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17357)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14585)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14158)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14030)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13997)
• Живи до ста! [965] (13975)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13682)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13245)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (396)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (57)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (54)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (49)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (46)
• П’яний водій збив пішохода (46)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"