Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Бастурма

Бастурма

На 1кг м’яса потрібно 200 г солі

.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний сік не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини - десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Тепер робимо чаман. Для нього беремо 50 г пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1 ст.л.солодкої паприки, 0,5 ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5 ч.л.солі, 4-5 зубчиків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За цей час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками.

18.05.2023


Переглядів: 417

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1193 від 30.10.2024p.
¤ 
Спалили авто підприємця: зловмисників затримано

Спалили авто підприємця: зловмисників затримано

За виконану роботу чоловікам обіцяли щедро заплатити. Проте коштів вони так і не отримали. Натомість паліям повідомлено про підозру: їм загрожує до 10 років за ґратами....

¤ 
Доглядала хвору сусідку та обікрала

Доглядала хвору сусідку та обікрала

Жінка поцупила майже 15 золотих й срібних виробів та біжутерії....

¤ 
Надала в користування свою банківську карту

Надала в користування свою банківську карту

19-річна рівнянка про такий вид шахрайства не знала....

¤ 
У 8 закладах «первинки» області незабаром встановлять сонячні електростанції

У 8 закладах «первинки» області незабаром встановлять сонячні електростанції

Як розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, до складу обладнання входять комплекти: сонячні панелі; інвертори; акумуляторні батареї. Вони здатні забезпечити стабільну та повноцінну роботу медзакладів навіть у період блекауту....

¤ 
На Рівненщині Укрпошта готова до обслуговування клієнтів в умовах блекаутів

На Рівненщині Укрпошта готова до обслуговування клієнтів в умовах блекаутів

Укрпошта надаватиме послуги навіть в умовах відсутності електроенергії, інтернету чи опалення. Компанія подбала про те, щоб клієнти могли отримувати поштові, фінансові, торговельні та інші послуги. Про це під час брифінгу у Рівненській ОДА розповів директор з розвитку мережі Рівненського регіону АТ «Укрпошта» Іван Люсак....

¤ 
«УДАР Віталія Кличка» ініціює законопроєкт про перейменування вулиць на честь загиблих героїв у тимчасово окупованих містах

«УДАР Віталія Кличка» ініціює законопроєкт про перейменування вулиць на честь загиблих героїв у тимчасово окупованих містах

Політична партія «УДАР Віталія Кличка» ініціює перейменування вулиць тимчасово окупованих міст на честь загиблих захисників України. Оскільки у президента відхилили таку петицію, в УДАРі пропонують подати відповідний законопроєкт народним депутатам. Про це повідомив у Facebook співголова фракції УДАРу в Київраді Дмитро Білоцерковець....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22241)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18248)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15318)
• Допомога під час карантину [967] (15246)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15035)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14889)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14806)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14765)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14752)
• Живи до ста! [965] (14714)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14648)
• Бюджет і ми… [965] (14647)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14521)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14464)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14372)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14318)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13960)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13928)

ТОП-15 свіжого номера:

• «УДАР Віталія Кличка» ініціює законопроєкт про перейменування вулиць на честь загиблих героїв у тимчасово окупованих містах (414)
• У 8 закладах «первинки» області незабаром встановлять сонячні електростанції (73)
• В Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни вивчатимуть шведський досвід реабілітації (72)
• Надала в користування свою банківську карту (67)
• На Рівненщині Укрпошта готова до обслуговування клієнтів в умовах блекаутів (65)
• Доглядала хвору сусідку та обікрала (65)
• Косметичний лід для обличчя (64)
• Спалили авто підприємця: зловмисників затримано (63)
• Скраб для тіла у домашніх умовах (63)
• Три породи котів, яких може вбити неправильне харчування (61)
• Як засіб з ванної прибере жирний наліт з кухонних шаф? (60)
• Картопля яблуку не товариш: які фрукти й овочі не можна зберігати разом? (59)
• Що може ваша косметика? (59)
• Салат «Смарагдовий» (58)
• Приберіть ці рослини з дому, якщо у вас є собака (57)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"