Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Липень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Бастурма

Бастурма

На 1кг м’яса потрібно 200 г солі

.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний сік не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини - десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Тепер робимо чаман. Для нього беремо 50 г пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1 ст.л.солодкої паприки, 0,5 ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5 ч.л.солі, 4-5 зубчиків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За цей час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками.

18.05.2023


Переглядів: 366

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1179 від 24.07.2024p.
¤ 
Під час купання можна підхопити небезпечну хворобу!

Під час купання можна підхопити небезпечну хворобу!

Влітку під час купання або риболовлі можна заразитися небезпечним захворюванням – лептоспірозом. Його буває складно діагностувати, адже лептоспіроз часто маскується під грип чи COVID-19, а іноді має безсимптомний перебіг....

¤ 
Автопригода на Дубенщині: травмувалися двоє осіб

Автопригода на Дубенщині: травмувалися двоє осіб

Автопригода сталася 13 липня близько 20:30 у селі Підлужжя....

¤ 
Під час розкопок на Рівненщині віднайшли споруду X століття

Під час розкопок на Рівненщині віднайшли споруду X століття

Контури господарської будівлі орієнтовно X століття виявили під час археологічних досліджень на території культурно-археологічного центру «Пере­сопниця»....

¤ 
На Рівненщині безкоштовно лікують безпліддя

На Рівненщині безкоштовно лікують безпліддя

На Рівненщині вже понад 150 пар звернулися за цією послугою, проходять обстеження та лікування. Це передбачено програмою медичних гарантій НСЗУ, а відтак усі витрати покриває держава....

¤ 
«Українська команда» на IV Київському форумі волонтерів отримала відзнаку за підтримку волонтерського руху

«Українська команда» на IV Київському форумі волонтерів отримала відзнаку за підтримку волонтерського руху

Це важлива нагорода для нашої команди. Вона свідчить про те, що наша праця та допомога, яку «Українська команда» надає військовим та цивільним з перших днів широкомасштабної війни, – дійсно потрібна і корисна....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21791)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17859)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14995)
• Допомога під час карантину [967] (14899)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14724)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14558)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14465)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14426)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14413)
• Живи до ста! [965] (14369)
• Бюджет і ми… [965] (14314)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14296)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14187)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14105)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14075)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14008)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13625)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13622)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Українська команда» на IV Київському форумі волонтерів отримала відзнаку за підтримку волонтерського руху (296)
• Поліцейські викрили рівнянина на перевезенні безакцизних товарів (67)
• Як Рівне стало переможцем спільного проєкту UNDP в Україні та GIZ? (66)
• Під час розкопок на Рівненщині віднайшли споруду X століття (66)
• На Рівненщині безкоштовно лікують безпліддя (66)
• Автопригода на Дубенщині: травмувалися двоє осіб (65)
• Крем-суп з кабачків (65)
• Під час купання можна підхопити небезпечну хворобу! (64)
• Шахраї ошукали подружжя пенсіонерів майже на 100 тисяч гривень (62)
• Чай від всіх бід (61)
• Яке вершкове масло корисніше – (59)
• Що не можна робити у спекотну погоду? (59)
• Як правильно заварювати зелений чай у пакетиках? (59)
• Прості лайфхаки домашнього педикюру (58)
• Як очистити м’ясо та рибу від небезпечних антибіотиків? (56)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"