№1120 від 25.05.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Нітрати в помідорах і огірках можна визначити візуально, без спеціальних аналізівНітрати – це солі азотної кислоти, які потрібні для зростання рослин. Небезпеку становить не сам вміст солей азотної кислоти в продуктах, а надмірна їх кількість в соку і м’якоті овочів і фруктів. Перші симптоми отруєння продуктами з високим вмістом нітратів: блювота; діарея; слабкий пульс; зниження тиску; почастішання дихання; збільшена і щільна печінка з хворобливими відчуттями – особлива ознака отруєння саме нітратами. Достовірно визначити наявність нітратів можна тільки лабораторним методом. Однак іноді може спрацювати і візуальний огляд. На нітрати в помідорах і огірках вказують наступні ознаки Найбільше непотрібних речовин в томатах з товстою шкіркою, білою м’якоттю і товстими прожилками. Тому перед приготуванням такі томати фахівці радять вимочувати у воді 30-40 хвилин. Нітратні огірки можуть видавати колір шкірки – в цьому випадку вона буває темно-зеленою. Шкірка «хороших» огірків повинна бути ніжно-трав’яного кольору. У кавунах можна теж на око запідозрити нітрати. Варто звертати увагу на наступні ознаки: колір м’якоті «поганого» кавуна інтенсивно яскраво-червоний з невеликим фіолетовим відтінком; волокна, що йдуть від серцевини до скоринки, не білі, як годиться, а з усіма відтінками жовтого; у «неправильного» кавуна поверхня зрізу буде гладка, глянсова, тоді як в нормі вона повинна іскритися крупинками.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |