Цікаво, що ці поєднання звичні для багатьох із нас. Отже, до чаю не варто додавати цукор, мед, молоко і навіть лимон. Смак від цього стане кращим, а ось користі – нуль.
Для любителів солодкого чаю поганою новиною буде те, що цукор не тільки призводить до ожиріння, а й різко підвищує рівень глюкози в крові, змушуючи підшлункову залозу виробляти велику кількість інсуліну. Крім того, цукор призводить до метаболічного синдрому – комплексу порушень обміну речовин, при якому підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету другого типу.
Безневинний лимон теж не варто міксувати з гарячим чаєм. Сам собою фрукт, безумовно, корисний. А ось висока температура вбиває всі корисні властивості.
А ось молоко, додане до чаю, завадить засвоєнню корисних природних антиоксидантів, які містяться у чаї.
Також не варто додавати мед у гарячий напій, тому що за високої температури він перетворюється на канцероген, вплив якого на організм людини підвищує можливість виникнення злоякісних пухлин.