Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1130 від 09.08.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Варення із соснових шишок — як вживати і до яких страв додавати?

Ви точно пробували варення з шишок у дитинстві. Наші бабусі варили його або просто засипали цукром шишки. Але не для їжі, як це звикли робити ми сьогодні.

Варення із соснових шишок — це один із найдавніших лікарських засобів. Вважається, що хвойний екстракт допомагає боротися із кашлем, бронхітом та іншими захворюваннями дихального апарату. Також, його вживали у профілактичних цілях.

Сьогодні все змінилося: в аптеках є сотні засобів від кашлю, які не потрібно так довго готувати, як варення із шишок. А натомість людство придумало нове призначення для хвойного десерту — вживання у їжу, як десерт, соус, спецію чи топінг. І зараз ми розповімо детальніше для тих, хто вперше купує варення із шишок, як його вживати.

 

Варення із шишок — створюємо солодкі десерти

Почнімо з найпростішого: як застосовувати варення із шишок в солодких стравах та додавати їм нових, хвойно-карамельних барв. 

Пломбір із Карпат. Завалявся звичайний пломбір у морозилці? Додайте до порції столову ложку варення і ви приємно здивуєтесь, як вдало вершковий смак пломбіру відтіняє його смак. Надалі їстимете тільки так!

Бісквіт із хвойною карамеллю. Немає чим пропитати бісквіт? Спробуйте сиропом із варення! Ви отримаєте насичений карамельний присмак, який вдало поєднується із помірними, не надто солодкими кремами.

Млинці. Варення із шишок — це класний топінг, яким можна не лише декорувати млинці з будь-якою начинкою, але й їсти його в якості соусу.

Ваша ранкова гранола. Набридли типові смаки ранкових каш? Ложечка варення і кілька соснових шишок — змінять усе! 

Панкейки. Додайте ложечку варення із шишок до сметанки, розмішайте і полийте солодкою «підливою» панкейки. Буде мега смачно!

Чаї із шишок. Залити ложечку варення із шишок окропом чи додати ложечку до улюбленого чаю? І так, і так буде смакувати.

Йогурти із натуральної закваски. Набридли типові смаки вишні, полуниць чи чорних ягід? Додайте варення, а для насиченішого смаку — подрібнені шишечки. 

Солоні страви із варенням із шишок

Після того, як спробуєте застосовувати варення із шишок у десертах, обов‘язково перейдіть до експериментів із солоними стравами. Наша маленька статистика говорить, що людей приємно дивує, як сири, м‘ясні делікатеси гармонійно поєднуються із хвойно-карамельним екстрактом. Тож рекомендуємо розпочати із наступних страв.

Тост із сиром. Підсмажте улюблений багет із двох сторін, розтопіть шматочок сиру та полийте зверху сосновим сиропом.

Маринад до м‘яса. Запікаєте м‘ясо? Додайте до маринаду чи вже готової запеченої страви варення із шишок, а в якості декору — самі шишечки.

Соус до нарізок. До сирної нарізки чи м‘ясних делікатесів неймовірно пасує варення із шишок. Елементарно, шматочок твердого сиру окутий хвойним екстрактом — неймовірний.

Карпатська піца. Просто полийте піцу перед чи до запікання соусом із шишок.

Де в Карпатах спробувати страви з варенням із шишок?

У Івано-Франківську та Буковелі є кілька закладів, де експериментують із карпатською кухнею. Зокрема, у ресторані у центрі Франківська під назвою «Фабрика» ви можете скуштувати морозиво із шишок та випити карпатського чаю із них. У ресторані «Кухня гір», що знаходиться у готелі «Хвоя» у самому центрі Буковелю, подається піца із цілими шишечками та соусом із хвої. Радимо спробувати навіть тим, хто не в захваті від неординарних смаків!

Загалом, розпізнати страви в меню із варенням із шишок, досить просто. Шукайте приставку до назви страви «карпатський» або «сосновий». Зазвичай саме за цими назвами ховається наш улюблений інгредієнт — варення із шишок.

09.08.2023


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1206 від 06.02.2025p.
¤ 
Найшкідливіший продукт для печінки

Найшкідливіший продукт для печінки

Здоров’я печінки може погіршити не лише алкоголь, але й шкідлива їжа. Особливу увагу варто звернути на сало – традиційний продукт української кухні, який містить складний комплекс жирів та біологічно активних речовин....

¤ 
Як помічати зміни в організмі за станом обличчя?

Як помічати зміни в організмі за станом обличчя?

Обличчя – це свого роду відображення роботи нашого організму. І будь-які, навіть найнезначніші, зміни можна помічати на деяких його зонах....

¤ 
Двоє дітей загинули внаслідок пожежі у будинку

Двоє дітей загинули внаслідок пожежі у будинку

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу України. Обставини та причини займання встановлюються....

¤ 
«Владі слід діяти відповідально, а не створювати загрозу боєздатності армії», – в УДАРі відреагували на переслідування офіцерів ЗСУ

«Владі слід діяти відповідально, а не створювати загрозу боєздатності армії», – в УДАРі відреагували на переслідування офіцерів ЗСУ

Затримання генералів і намагання перекласти на них відповідальність за прорахунки у війні створює небезпечний прецедент, який загрожує боєздатності нашої армії. Влада має підтримувати захисників, а не займатися політично вмотивованими переслідуваннями. Про це йдеться в заяві політичної партії «УДАР Віталія Кличка», яку розміщено на сайті партії....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22745)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18626)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15617)
• Допомога під час карантину [967] (15598)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15335)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15228)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15148)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15094)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15086)
• Живи до ста! [965] (15009)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14969)
• Бюджет і ми… [965] (14942)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14830)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14804)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14667)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14609)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14268)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14234)

ТОП-15 свіжого номера:

• Очільник Рівненщини зібрав директорів шкіл на нараду щодо булінгу (234)
• «Владі слід діяти відповідально, а не створювати загрозу боєздатності армії», – в УДАРі відреагували на переслідування офіцерів ЗСУ (69)
• Як помічати зміни в організмі за станом обличчя? (67)
• Найшкідливіший продукт для печінки (67)
• Причина всіх хвороб – емоційна криза (67)
• «Верес» та «Гурнік» зіграли унічию (66)
• Двоє дітей загинули внаслідок пожежі у будинку (66)
• Чат з чемпіонами у День Соборності України (65)
• Морквяні кекси (веган) (64)
• Повертаємо чистоту та блиск вашому деку (64)
• Підготовка насіння до проростання (63)
• У Сарнах відбулися змагання з гирьового спорту (62)
• Як і чому трапляються емоційні зриви? (62)
• Екологічний засіб з мандаринових шкірок (62)
• Простий спосіб повернути фікусу яскравий зелений колір (61)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"