Готуємо морозиво. 50 гр молока змішайте із крохмалем. Молоко, що залишилося змішайте з цукром, доведіть до кипіння, влийте розведений крохмаль і, помішуючи, дочекайтеся, щоб він заварився, а суміш загуснула. Готовий молочний кисіль охолодіть та поставте в холодильник на 4 години. Злийте вершки до м’яких піків, змішайте з процідженим киселем і пропустіть через морозивницю. Якщо у вас немає машинки, доведеться перемішувати суміш кожні 15 хвилин.
Готове м’яке морозиво розкладіть у формочки, вставте палички і відправте в морозилку на заморозку.
Приготуйте глазур. Якщо у вас вафельні листи, то подрібніть їх у велику крихту. Какао-масло розтопіть, додайте шоколад і добре перемішайте. Глазур повинна бути гладкою, однорідною і блискучою. У глазур додайте вафельну крихту, перемішайте.
Морозиво вийміть з форм. Занурюйте ескімо в глазур. Глазур на холодному швидко застигає і набуде матового відтінку. Зберігати в морозилці, загорнутим у фольгу або плівку до 2 місяців.