Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1143 від 03.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Хитрощі вінегрету

Хитрощі вінегрету

Вінегретні секрети, запитання і відповіді – часті, важливі, прості і не зовсім. Про буряк та його колір, про форму картоплі та м’яку моркву, про огірки, що розмокають, і незговірливу кислу капусту. І про смачну заправку, яка робить вінегрет особливо смачним і навіть святковим.

Хитрість №1

Про олію, друга буряка. Відварений або запечений буряк нарізати кубиками, викласти в окрему глибоку тарілку, додати трохи олії, змішати.

Олія не дасть буряковому кольору поширюватися. Ні, все одно інгредієнти забарвляться, але незначно. У будь-якому разі – менше, ніж без олії.

А ось відварений без шкіри буряк – недруг вінегрету: і колір втратить, і м’який, і забарвить його, перетворить на буряковий салат.

Хитрість №2

Що робити, щоб мариновані огірки не пустили багато соку, не «розквашувалися»?

Мариновані огірки трохи крупніше нарізати – якщо щільні, хрусткі. А якщо маринований огірочок м’який (або квашений тим більше): хитрість є. Розрізати на дві частини, і злегка ножем видалити водянисту серцевину. Злегка.

Марнотратство? Ні, порятунок вінегрету: він не стане надто вологим, а огірки не розкиснуть.

Хитрість №3

Що робити з картоплею, щоб кубики були красивими, зберігали форму?

Часто відварюють картоплю в мундирах. Є плюси методу: кубики щільні, не розпадаються. Але це домашній, не святковий варіант – хочеться світлих кубиків. І не липких, як у відвареної в мундирах картоплі.

Тому – варимо картоплю без мундира для святкового вінегрету. І – нарізану на кубики. Це швидко.

А щоб вони зберегли форму, є хитрість: додати в каструлю, у воду, трохи оцту – на пару літрів води чайну ложку буквально. Або яблучного. Або лимонного соку. Картопля кислою не стане – а ось щільність збереже.

А ще – швидко охолоджуємо: викладемо на блюдо, друшляк: інакше картопля, якщо її багато, розпариться після приготування.

І – беремо картоплю не крохмальних сортів, а салатну, з білою хрусткою м’якоттю. У ній мало крохмалю, вона тримає форму.

Хитрість №4

Що зробити для моркви – щоб була щільною і красивою? Адже часто вона м’яка і виглядає у вінегреті зайвою.

Моркву часто варимо або запікаємо цілком. У підсумку вона розварена або просто м’яка. Теж підемо на хитрість: відваримо її до потрібної консистенції кубиками.

Швидко охолонемо. Викладемо на плоску широку тарілку, в друшляк, щоб вона перестала розпарюватися, не розм’якшувалася далі. Це дасть змогу зберегти консистенцію і красу морквяних кубиків.

Що робити з капустою, якщо вона кисла, волога, якщо довга її нарізка псує весь вигляд вінегрету?

Звільняють від соку капусту, іноді (або часто) промивають. Можна не промивати, просто струсити сік, кому подобається яскрава кислинка. Ріжемо її впоперек нарізки, «вкорочуємо» – щоб була менш помітна, красивіша в салаті.

А смак – можна стабілізувати дрібкою цукру. Про заправку – нижче.

Хитрість №5

Про цибулю. Часто додають у вінегрет і цибулю ріпчасту – або іноді. А ось кому не подобається: нарізати цибулю дрібно, викласти на друшляк, облити окропом.

Про заправку

Щоб капуста з огірками не кисла, щоб не однією звично нудною олією не заправляти, кухарі рекомендують... вінегретний соус. І це старовинний французький простий заправний соус. Варіантів – море.

Один із простих: олія + оцет + сіль + цукор + чорний мелений перець + гірчиця.

Інгредієнти – виключно за смаком. Олії більше, оцту крапельку, залежно від кількості капусти й огірків. Гірчиці – небагато.

Соус змішується до однорідної емульсії, ним заправляється вінегрет.

03.11.2023


Переглядів: 293

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1174 від 14.06.2024p.
¤ 
Підпалив будинок, бо хотів пожартувати над дружиною

Підпалив будинок, бо хотів пожартувати над дружиною

Побутовий конфлікт між подружжям рівнян виник шостого червня близько 14 години. Під час сварки чоловік вигнав 55-річну господиню з будинку, посеред кімнати зібрав сміття та підпалив його....

¤ 
Врізався у дерево:

Врізався у дерево:

18-річний мотоцикліст загинув

Автопригода сталася восьмого червня близько 16:30 на дорозі між населеними пунктами Маюничі колишнього Володимирецького району та Мала Осниця Волинської області....

¤ 
Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні

Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні

Це стало можливим завдяки проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні»....

¤ 
В обласній лікарні запрацювала операційна, яких в Україні – одиниці

В обласній лікарні запрацювала операційна, яких в Україні – одиниці

Сучасна операційна для проведення лапароскопічних операцій віднедавна працює в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка. Оснащена новітнім обладнанням, яке дає можливість проводити малоінвазивні втручання за сучасними методиками. На сьогодні таких операційних в Україні лише шість, включно із тими, які працюють у приватних клініках. А для західної України вона чи не єдина серед комунальних лікарень....

¤ 
е-Рівненщина: в області визначили цифрові вектори до 2026 року

е-Рівненщина: в області визначили цифрові вектори до 2026 року

Оцифрування держпослуг, розширення мережі інтернету, розвиток е-документообігу та цифрова безбар’єрність. Такі основні напрями Програми інформатизації Рівненщини на 2024-2026 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21606)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17711)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14858)
• Допомога під час карантину [967] (14758)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14599)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14422)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14318)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14282)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14281)
• Живи до ста! [965] (14239)
• Бюджет і ми… [965] (14188)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14174)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14057)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13963)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13949)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13888)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13497)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13491)

ТОП-15 свіжого номера:

• е-Рівненщина: в області визначили цифрові вектори до 2026 року (493)
• Ефективні засоби захисту від комарів (88)
• Чи можуть антиперспіранти завдати шкоди здоров’ю? (77)
• В обласній лікарні запрацювала операційна, яких в Україні – одиниці (77)
• Кімната психологічної підтримки пацієнтів та персоналу запрацювала в обласній інфекційній лікарні (76)
• Фрукти та овочі, які корисні для вашого серця (76)
• Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль провів чергову зустріч з бізнесом області (75)
• Підпалив будинок, бо хотів пожартувати над дружиною (75)
• Врізався у дерево: (74)
• Плавлений сир (74)
• Лимонна кислота при пранні білизни (74)
• Щоб срібло довше не почорніло (72)
• Корисні властивості полуниці (71)
• Чи можна проколювати пухирі від мозолів? (71)
• Що не можна смажити на сковороді з антипригарним покриттям? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"