Якими ж ознаками повинен володіти якісний шоколад, щоб ви дійсно відчули радість і вам не страшні були депресії? Ось про це і поговоримо сьогодні.
Ознаки якості шоколаду
Звернувши увагу на наведені нижче пункти, ви зможете вибирати дійсно якісний шоколад.
Плитка шоколаду повинна мати рівну глянсову поверхню і не мати білястого нальоту, який свідчить, найчастіше, про неправильне зберігання або порушення технології під час виробництва.
При розламуванні шоколаду має виходити різкий хрускіт. Це свідчить про те, що в шоколаді відсутні рослинні жири. Місце зламу має бути матовим.
Шоколадна плитка повинна виділяти яскравий аромат какао-бобів. Цей аромат ви ні з чим не сплутаєте.
Справжній шоколад має танути в роті та при підвищенні температури. Якщо ж шоколад не тане або довго тане, значить, про якість у цьому випадку говорити не доводиться.
Незалежно від того, який шоколад ви виберете, завжди перед покупкою звертайте увагу на інформацію на етикетці, де вказані склад і терміни придатності. Однак, не завжди виробники наносять на упаковку достовірну інформацію, але, в будь-якому разі, краще її вивчити.