Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1155 від 01.02.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості.

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

– Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

– Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин – і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім’ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб’ються. Та й взагалі – навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

– Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

– Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва – він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

– Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

– Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

– Як Ви надихаєтеся?

– Своєю дитиною, своєю сім’єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

– Які поради Ви можете дати початківцям?

– Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

– Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

– Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

01.02.2024Спілкувалася Тетяна Хвиль


Переглядів: 205

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1158 від 28.02.2024p.
¤ 
Ударив скляною пляшкою та пограбував

Ударив скляною пляшкою та пограбував

Слідчі Рівненського РУП повідомили про підозру 38-річному зловмиснику за фактом грабежу, вчиненого в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою....

¤ 
На Рівненщині працює унікальне підприємство легкої промисловості

На Рівненщині працює унікальне підприємство легкої промисловості

Рівненська фабрика нетканих матеріалів – єдине в Україні підприємство з виготовлення полотен різними способами виробництва. Від тканин з пластмасових пляшок до продукції з поліестеру....

¤ 
Холодильники, пральні машини та генератори.

Холодильники, пральні машини та генератори.

76 одиниць техніки надійшло для Рівненщини від Підляського воєводства...

¤ 
У Рівному відновили мурал,

У Рівному відновили мурал,

присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні

Герої Небесної Сотні стали першими, хто віддав своє життя за свободу свого народу. «Їх імена назавжди залишаться в пам’яті рівнян», – каже секретар Рівнеради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян....

¤ 
На Рівненщині перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною

На Рівненщині перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною

Мобільна аптека функціонуватиме виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Вона буде функціонувати як транспортний засіб ліцензіата. Мобільний пункт відпускатиме лікарські засоби за рецептом та без нього....

¤ 
Кличко на Мюнхенській конференції з безпеки: «Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Допомога була потрібна ще позавчора!»

Кличко на Мюнхенській конференції з безпеки: «Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Допомога була потрібна ще позавчора!»

Мер Києва Віталій Кличко під час Мюнхенської конференції зустрівся з сенаторами та конгресменами США. Наголошував на необхідності продовження допомоги нашій державі. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (20841)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17016)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14290)
• Допомога під час карантину [967] (14210)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14053)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13860)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13729)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13702)
• Живи до ста! [965] (13692)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13660)
• Бюджет і ми… [965] (13618)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13599)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13482)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13397)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13390)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13345)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (12949)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (12929)

ТОП-15 свіжого номера:

• На Рівненщині триває будівництво нового корпусу обласного госпіталю ветеранів війни (504)
• На Рівненщині перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною (96)
• Ударив скляною пляшкою та пограбував (94)
• Кличко на Мюнхенській конференції з безпеки: «Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Допомога була потрібна ще позавчора!» (92)
• У Рівному відновили мурал, (89)
• Холодильники, пральні машини та генератори. (87)
• На Рівненщині працює унікальне підприємство легкої промисловості (86)
• Чому при зміні погоди ниють суглоби? (86)
• Коли можна ігнорувати напис на етикетці «тільки ручне прання»? (85)
• Мідії в соусі «блю-чиз» (81)
• 8 хитрощів з содою для полегшення побуту (81)
• Як вибрати безпечну зубну пасту? (78)
• Лікарі розповіли про головну помилку під час вимірювання артеріального тиску (78)
• Натуральна маска-скраб для обличчя: шкіра буде оксамитова, як у немовляти (78)
• Часник, сіль та інші спеції, які краще розкривають смак кави (75)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"