Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1155 від 01.02.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості.

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

– Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

– Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин – і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім’ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб’ються. Та й взагалі – навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

– Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

– Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва – він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

– Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

– Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

– Як Ви надихаєтеся?

– Своєю дитиною, своєю сім’єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

– Які поради Ви можете дати початківцям?

– Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

– Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

– Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

01.02.2024Спілкувалася Тетяна Хвиль


Переглядів: 499

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1206 від 06.02.2025p.
¤ 
Найшкідливіший продукт для печінки

Найшкідливіший продукт для печінки

Здоров’я печінки може погіршити не лише алкоголь, але й шкідлива їжа. Особливу увагу варто звернути на сало – традиційний продукт української кухні, який містить складний комплекс жирів та біологічно активних речовин....

¤ 
Як помічати зміни в організмі за станом обличчя?

Як помічати зміни в організмі за станом обличчя?

Обличчя – це свого роду відображення роботи нашого організму. І будь-які, навіть найнезначніші, зміни можна помічати на деяких його зонах....

¤ 
Двоє дітей загинули внаслідок пожежі у будинку

Двоє дітей загинули внаслідок пожежі у будинку

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу України. Обставини та причини займання встановлюються....

¤ 
«Владі слід діяти відповідально, а не створювати загрозу боєздатності армії», – в УДАРі відреагували на переслідування офіцерів ЗСУ

«Владі слід діяти відповідально, а не створювати загрозу боєздатності армії», – в УДАРі відреагували на переслідування офіцерів ЗСУ

Затримання генералів і намагання перекласти на них відповідальність за прорахунки у війні створює небезпечний прецедент, який загрожує боєздатності нашої армії. Влада має підтримувати захисників, а не займатися політично вмотивованими переслідуваннями. Про це йдеться в заяві політичної партії «УДАР Віталія Кличка», яку розміщено на сайті партії....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22741)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18623)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15611)
• Допомога під час карантину [967] (15595)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15332)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15226)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15143)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15089)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15079)
• Живи до ста! [965] (15004)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14965)
• Бюджет і ми… [965] (14936)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14826)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14799)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14663)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14261)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14227)

ТОП-15 свіжого номера:

• Очільник Рівненщини зібрав директорів шкіл на нараду щодо булінгу (178)
• «Верес» та «Гурнік» зіграли унічию (54)
• Як помічати зміни в організмі за станом обличчя? (54)
• Найшкідливіший продукт для печінки (54)
• Чат з чемпіонами у День Соборності України (53)
• «Владі слід діяти відповідально, а не створювати загрозу боєздатності армії», – в УДАРі відреагували на переслідування офіцерів ЗСУ (53)
• Двоє дітей загинули внаслідок пожежі у будинку (53)
• Екологічний засіб з мандаринових шкірок (52)
• Причина всіх хвороб – емоційна криза (52)
• Повертаємо чистоту та блиск вашому деку (51)
• Простий спосіб повернути фікусу яскравий зелений колір (51)
• Морквяні кекси (веган) (50)
• У Сарнах відбулися змагання з гирьового спорту (50)
• Як і чому трапляються емоційні зриви? (49)
• Підготовка насіння до проростання (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"