Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1172 від 30.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Окріп вбиває смак:

Окріп вбиває смак:

як правильно заварювати каву?

Якщо ви фанат кави, то знаєте, як важливо підібрати правильний сорт і ступінь обсмаження зерен, щоб отримати той самий оксамитовий смак і неповторний аромат, за який весь світ полюбив цей напій. Однак, одна помилка, якої, на жаль, припускаються багато хто, здатна «вбити» справжній смак навіть добірних сортів заварної кави, не кажучи вже про дешеву розчинну. Вся справа в неправильному заварюванні кави.

Багато хто з нас уже не може уявити собі жодного дня без чашки цього чорного напою, що бадьорить, прискіпливо обирає досвідченим шляхом «той самий» смак і аромат, який йому найбільше пасує, і дуже засмучуються, коли найприємніша на перший вдих кава після заварювання починає гірчити й не дає очікуваного оксамитового післясмаку. Хтось грішить на виробників, хтось – на виверти маркетологів, які змусили їх укотре піддатися на «смачні» описи на пакуванні, але багато хто й не здогадується, що сам псує свій напій, порушуючи найпростішу технологію його приготування.

Як не треба заварювати каву?

Найпоширеніша помилка, якої більшість припускається під час заварювання кави – чи то подрібненої зернової, чи то розчинної, чи то сублімованої – це використання окропу. Річ у тім, що вода, доведена до температури 100 градусів за Цельсієм, провокує виділення специфічних смакових сполук із кавових зерен. У результаті чого напій набуває неприємного, терпкого присмаку. У випадку з розчинною кавою окріп також посилює смак і запах штучних компонентів – ароматизаторів і підсолоджувачів.

Як показали дослідження, при підвищенні температури вище 96 градусів ефірні олії, що містяться в кавових зернах, просто руйнуються, тому смак кави стає «блідим» і менш насиченим. По суті, з напою при додаванні окропу зникає все те, заради чого ми його і заварюємо. Найактивніше ефірні олії виділяються за температури 92-96 градусів.

Одночасно з цим при заварюванні окропом із зерен активніше виділяються тонізуючі речовини, тому кава стає міцнішою.

А як правильно заварювати каву?

Утім, навіть якщо ви любитель міцної, гіркої кави, не обов’язково заливати її окропом, щоб домогтися такого ефекту – температури в 95 градусів за Цельсієм буде достатньо. Людям, які віддають перевагу більш тонкому смаку, слід використовувати воду не вище 89 градусів Цельсія.

Найпростіший спосіб перевірити температуру води для заварювання кави – почекати 30-60 секунд після того, як вона закипить. За цей час вода охолоне приблизно до 95 градусів Цельсія. Звісно, якщо у вас є термометр, можна користуватися ним для точного вимірювання температури.

Також фахівці рекомендують заварювати каву під кришкою – це дасть змогу їй зберегти температуру та набути повноти смаку й аромату.

Не рекомендують доводити воду до кипіння і під час заварювання зернової кави в кавнику на плиті. Варити краще на повільному вогні, причому що повільніше відбувається нагрівання, то краще екстрагуються ефірні олії та ферменти з мелених зерен. Якщо ж ви любите каву з характерною пінкою, чекати кипіння також не варто: слід почекати, коли пінка почне підійматися, та зняти кавник з вогню, щойно процес стане активнішим.

30.05.2024


Переглядів: 425

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 18.06.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23257)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19204)
• Допомога під час карантину [967] (16313)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16123)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15822)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15714)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15674)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15632)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15624)
• Живи до ста! [965] (15534)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15460)
• Бюджет і ми… [965] (15400)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15333)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15309)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15134)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15092)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14908)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14782)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1149)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1042)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (271)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (259)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (176)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (91)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (89)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (88)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (39)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (37)
Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (8)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (5)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"